Δεν θα υπάρξει ανοχή για ανεμβολίαστους φιλάθλους, θα μείνουν εκτός γηπέδων

Δημήτρης Κανελλάκης16 Ιουλίου 2021

Είναι δύσκολη η λύση της εξίσωσης για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Όσο κι αν υπάρχει η διάθεση τόσο από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο κι από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού για διευκολύνσεις ώστε να μην υπάρξουν διαχωρισμοί και να μην υποχρεωθεί μια μεγάλη μερίδα να μείνει μακριά από τα γήπεδα, υπάρχει η γενική αρχή που δεν γίνεται να παραβιαστεί.

Κι η γενική αρχή είναι ότι οι ανεμβολίαστοι δεν γίνεται να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμένους. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, όχι γιατί υπάρχει η διάθεση να χωρίσει η κυβέρνηση τους πολίτες σε παιδιά και αποπαίδια, αλλά γιατί πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία, γιατί πρέπει να υπάρξει για τους εμβολιασμένους η αναγνώριση που τους αξίζει για την συνδρομή τους στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Αυτή η γενική αρχή είναι -και καλώς- αξεπέραστο εμπόδιο. Κι όπως όλα δείχνουν θα είναι το βασικότερο κριτήριο για τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά στην παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Φαντάζει απίθανο να επιτραπεί η παρουσία μη εμβολιασμένων στα γήπεδα, παρά τις όποιες αντιδράσεις και παρά τις όποιες απειλές για είσοδο με το έτσι θέλω ανεμβολίαστων οπαδών.

Δεν μπορεί την ώρα που λαμβάνονται αποφάσεις για ένα σωρό άλλες καθημερινές δραστηριότητες ανάλογα με το αν είναι κάποιος εμβολιασμένος ή όχι, την ώρα που δρομολογούνται κυρώσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων εφόσον δεν ανταποκριθούν ούτε και τώρα στις προτροπές για εμβολιασμό, να γίνουν... εκπτώσεις στο θέμα των φιλάθλων.

Έχω μάλιστα την αίσθηση ότι θα υπάρξει αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά στα γήπεδα και για τους πάσης φύσεως εργαζόμενους. Όχι, δηλαδή, μόνο για τους εργαζόμενους στις ομάδες, αλλά και για όσους εργάζονται στα κυλικεία των γηπέδων ή πωλούν διάφορα πράγματα στους θεατές κατά την διάρκεια των αγώνων.

Θα τους πιάσουν, όπως φαίνεται, όλους τα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή χαραμάδα που θα επιτρέψει την παρουσία ανεμβολίαστων μεταξύ των εμβολιασμένων θεατών στους αγώνες.

Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία επιβεβαιωθούν όλες αυτές οι προβλέψεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τις οποίες όταν θα πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα υγείας, μάλλον θα πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο από τώρα πως για τους ανεμβολίαστους δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα να επιστρέψουν στα γήπεδα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.