Δεν θα μας τα χαλάσει στα πλέι οφ το Big4, φτάνει το ενδιαφέρον να μείνει μόνο στο αγωνιστικό σκέλος

Δημήτρης Κανελλάκης18 Μαρτίου 2023

Δεν θυμάμαι ποτέ ήταν η τελευταία φορά που οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα περίμεναν με τόσο μεγάλη αγωνία την έναρξη των πλέι οφ. Αυτό που θυμάμαι, κατά κύριο λόγο, ήταν να πλησιάζει η έναρξη των πλέι οφ και όλοι να την αντιμετωπίζουν βαριεστημένα, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση και να κυριαρχεί η άποψη ότι θα είναι άλλη μια αδιάφορη διαδικασία, χωρίς κανένα σπουδαίο διακύβευμα.

Ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν, φυσικά, το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο τίτλος, συνήθως, είχε κριθεί από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και η «μάχη» αφορούσε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, χωρίς να καίγονται, όμως, αυτοί που τα διεκδικούσαν σε ποια θέση θα τερματίσουν και σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνιστούν, καθώς τους αρκούσε να είναι παρόντες.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και αυτό οφείλεται, ασφαλώς, στις πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ποια από τις τέσσερις έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει τον τίτλο, ούτε φυσικά να αποκλείσει κάποια από τις ομάδες από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, δεν νομίζω ότι θα μας διαψεύσουν. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα μας προσφέρουν τα συναρπαστικότερα πλέι οφ των τελευταίων ετών, όπως μας πρόσφεραν, ήδη, την πιο ενδιαφέρουσα κανονική περίοδο πρωταθλήματος εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Φτάνει μόνο να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο αγωνιστικό σκέλος, από αυτό να ξεκινάνε και σε αυτό να τελειώνουν τα πάντα. Να μην έχουμε αποπροσανατολισμό, εμπρηστικές δηλώσεις, πόλωση, ακραίες αντιδράσεις για διαιτησίες ή οτιδήποτε άλλο.

Θα είναι κρίμα, σε μια σεζόν που μας έδωσαν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες τη δυνατότητα να σκύψουμε με πραγματικό ενδιαφέρον στην αγωνιστική προσπάθειά τους και μας έπεισαν ότι αξίζει να παρακολουθήσουμε την κόντρα τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να μας τα χαλάσουν στα πλέι οφ.

Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί και ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να μας αποζημιώνουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, βάζοντας τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια η Super League 1 να είναι σταθερά μια διοργάνωση την οποία αξίζει κάποιος να παρακολουθεί, αφού, τουλάχιστον, στο επίπεδο κορυφής θα προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.