Δεν τα παρατάς! Το γκάζι πατάς …

Αρις Νικολάκης02 Μαρτίου 2021

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΟΚ; Είναι που δεν διορθώνει το μεγάλο. Κι ένα αδιόρθωτο μεγάλο λάθος εξελίσσεται φυσιολογικά, σε μεγαλύτερο….

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην αγωνιστική περίοδο του νταμπλ και στις επόμενες περιόδους. Με ουσιαστική ευθύνη προπονητών και τεχνικών διευθυντών. Ή αθλητικών διευθυντών εάν θέλετε. Δε θα τα χαλάσουμε γι’ αυτό. Έτσι;

Όφειλαν όλοι, μα όλοι τους ανεξαιρέτως, να προβλέψουν. Ουδείς πρόβλεψε. Ακόμη και ο Ρουμάνος υπό την διαχείριση του οποίου εκείνο το ρόστερ κατέκτησε και Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν πρόβλεψε ή – για να τα λέμε τα πάντα, όλα – δεν τον ένοιαζε, να προβλέψει. Η συμφωνία του με την αραβική ομάδα δεν έγινε παραμονή της φυγής του από τον ΠΑΟΚ.

Δε θα συζητήσουμε φυσικά, εδώ και τώρα εκείνη την παρελθούσα εποχή. Συζητούμε την παρούσα. Και όσα τραβά ο ΠΑΟΚ και κυρίως, ο κόσμος του. Πολλά εξ αυτών πάντως οφείλονται στην έλλειψη πρόβλεψης… Πρόνοιας, για να ακριβολογούμε από προπονητές και τεχνικούς ή αθλητικούς διευθυντές….

Ήταν ένα μεγάλο λάθος. Δεν διορθώθηκε. Έγινε μεγαλύτερο!

Δεν πρόβλεψε λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πως την επομένη του νταμπλ ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ανανέωση της φρεσκάδας του. Ουκ ολίγοι παίκτες είχαν υπερβεί τα όρια τους. Κι άλλοι τα είχαν προσεγγίσει. Το ρόστερ είχε πιάσει ταβάνι. Τούτο μάλιστα, αποδείχθηκε καθώς στην επόμενη και μεθεπόμενη αγωνιστική εκείνης του νταμπλ περιόδους δεν καταγράφηκε σοβαρή εξέλιξη σε οποιονδήποτε εκ των αστέρων εκείνου του «γαλαξία».

Και για να λέμε και του στραβού (του Ρουμάνου σε αυτήν την περίπτωση) το δίκιο… Μπορεί, να ζήτησε την ανανέωση της φρεσκάδας και να μην έγινε. Δεν το μάθαμε. Δεν το είπε καν ο ίδιος, για να το μάθουμε. Δεν διέρρευσε καν. Το αναφέρουμε απλά, για να είναι πλήρης ο συλλογισμός μας.

Ήρθε μετά ο Πορτογάλος. Αυτός πήρε μία ομάδα Πρωταθλήτρια κι Κυπελλούχο. Μεταγραφές δεν μπορούσε, να κάνει. Επιχείρησε όμως, με το ρόστερ του προκατόχου του, να φτιάξει τη δική του ομάδα. Οι ομάδες δεν είναι πλαστελίνη. Δεν πλάθονται από τη μία στιγμή στην άλλη με το ίδιο υλικό.

Ο Αμπέλ Φερέιρα το αντιλήφθηκε αργά. Έπρεπε να το γνωρίζει. Είναι από τις απαραίτητες βασικές γνώσεις ενός προπονητή. Στην πρώτη δική του περίοδο δεν έγιναν μεταγραφές. Ήταν το αναθεματισμένο Financial Fair Play. Ποιοι φταίνε γι’ αυτό; Κυρίως οι τεχνικοί ή αθλητικοί διευθυντές. Και στη θέση αυτή ο ΠΑΟΚ πονά. Υποφέρει!

Έτσι πήγε στράφι πολύ, πάρα πολύ χρήμα. Χάθηκε η περυσινή αγωνιστική περίοδος, Κι ήρθε η φετινή. Ήταν η ώρα του Πορτογάλου για μεταγραφές ενώ η Δαμόκλειος σπάθη του Financial Fair Play κρεμόταν πάνω από τα κεφάλια του «δικέφαλου».

Έγιναν μεταγραφές με άλλον διευθυντή τεχνική η αθλητικό. Τι μεταγραφές έγιναν τότε; Φαίνονται τώρα…

Δύο χρόνια μετά από το νταμπλ κι επειδή δεν πρόβλεψαν προπονητές και διευθυντές τεχνικοί ή αθλητικοί, το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν υποστηρίζει την ομάδα του. Τελεία και παύλα.

Κατά κανόνα από το νταμπλ και μετά το ρόστερ δεν στηρίχθηκε, για να στηρίξει την ομάδα του ΠΑΟΚ. Και μόλις στην τελευταία μεταγραφική περίοδο καταγράφηκε προσπάθεια στήριξη του. Φάνηκε έτσι, να διορθώνεται το μεγάλο λάθος το οποίο εξελίχθηκε σε μεγαλύτερο,. Για να φανεί όμως, ο μέγεθος αυτής της; στήριξης χρειάζεται χρόνος…

Αυτό πάντως, το οποίο μετρά σήμερα είναι πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια (όσα άφησε η αμυντική… γύμνια του ΠΑΟΚ) να μην πάει ολότελα στράφι κι η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Για να επιτευχθεί η μείωση των διαστάσεων της καταστροφής πρέπει αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ να μην τα παρατήσει. Κι οργανωτικά (το λέμε και… Μεταγραφικά) τέρμα το γκάζι να πατήσει!

Προπονητές και τεχνικοί η αθλητικοί διευθυντές οφείλουν… Υποχρεούνται, να αξιοποιήσουν την αστείρευτη ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.