Η τοξικότητα στη διαιτησία θα δηλητηριάζει πάντα το ποδόσφαιρό μας

Δημήτρης Κανελλάκης17 Σεπτεμβρίου 2022

Το... γαϊτανάκι με την διαιτησία δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει στην Ελλάδα. Και ξέρετε γιατί? Διότι δεν υπάρχει αυτός που θα βάλει τέλος στη μεγαλύτερη παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο μοναδικός θεσμός που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την... πληγή, είναι η ΕΠΟ. Μόνο η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου, εφόσον ήθελε πραγματικά να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να συγκρουστεί και να επιβάλλει κανόνες, θα μπορούσε να απαλλάξει το επαγγελματικό, κυρίως, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από αυτή την γάγγραινα.

Όμως, αυτό που έχει αποδειχθεί στην πράξη, δεκαετίες τώρα, είναι ότι η ΕΠΟ όχι μόνο δεν θέλησε ποτέ να βάλει ένα τέλος σε αυτή την τοξικότητα που υπάρχει λόγω της διαιτησίας και δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο, αλλά, ανάλογα με το ποιος την διοικούσε και από ποιον εκ των ισχυρών στηριζόταν, αναλόγως λειτουργούσε και διαχειριζόταν τα πράγματα.

Έτσι ήταν πάντα με την ΕΠΟ. Είτε υπήρχε μια Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που τα μέλη της ήταν Έλληνες και οριζόταν από την Ομοσπονδία, είτε ξένος αρχιδιαιτητής, ο οποίος πάλι με απόφαση της ΕΠΟ αναλάμβανε, αλλά και με την σύμφωνη γνώμη των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι οποίοι, βεβαίως, ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου, επίσης, είναι μέρος του προβλήματος. Διότι, όπως στην πράξη έχει αποδειχθεί, καταφέρνουν να διαφωνούν ακόμη κι όταν... συμφωνούν. Το ζήσαμε επί των ημερών του Κλάτενμπεργκ, δεν το ζήσαμε?

Οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν ενδιαφέρονται, δυστυχώς, να στηρίξουν μια κατάσταση η οποία θα μας βγάλει από αυτό το χάλι με την διαιτησία. Ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους, ξεχωριστά ο καθένας, συμφέροντα

Γι αυτό και δεν το έχουν σε τίποτε, ακόμη κι αν έχουν συναινέσει σε μια επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή, στο πρώτο ανάποδο σφύριγμα που θα υπάρξει σε βάρος τους όχι μόνο να άρουν την εμπιστοσύνη αλλά να βγάζουν και ανακοινώσεις που θα τον κατακεραυνώνουν.

Επειδή, λοιπόν, αυτές οι συνθήκες, τόσο από την πλευρά της ΕΠΟ όσο και από την πλευρά των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να αλλάξουν, τίποτε δεν θα αλλάξει και στην ελληνική διαιτησία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.