Δεν πίστεψε στην νίκη, κατώτερος των προσδοκιών

Γιώργος Καστάνης02 Ιουνίου 2020

Πικρία, απογοήτευση, έντονο προβληματισμό έφερε στον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ η χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι οφ, κυρίως δε, η απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας γενικότερα, που δεν μπόρεσε στο μεγαλύτερο διάστημα του χθεσινού αγώνα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υποτάξει τον αντίπαλό του.

Δυστυχώς, από την εικόνα που είδαμε και χθες, ως μία συνέχεια της αναμέτρησης στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πίστεψαν στην νίκη, δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μία φάση της προκοπής προς την εστία του Σα και να απειλήσουν τον Πορτογάλο γκολκίπερ.

Με αυτή την εμφάνιση, μοιραία το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν απροετοίμαστος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Και με τέτοιου είδους εμφανίσεις, θέτει σε μέγα κίνδυνο και την προσπάθεια που έχει μπροστά του, προκειμένου να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. 

Νεύρο δεν είχε ο Δικέφαλος, αξιόπιστο σχέδιο για να απειλήσει τον Ολυμπιακό, δέχθηκε το γκολ από τον Ελ Αραμπί, από ένα μοιραίο λάθος του Βιεϊρίνια που δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από τον Βαλμπουενά. Και στην συνέχεια, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 40ο λεπτό, δεν κατάφερε να κάνει το αυτονόητο.

Και από την στιγμή που δεν του έβγαιναν οι επιλογές από τα άκρα, δεν υπήρχε σύστημα για να απελευθερωθεί ένας παίκτης και να κάνει σούτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, υπό καλές προϋποθέσεις για το γκολ. Πρακτικά με την χθεσινή εμφάνιση, χάθηκε οριστικά η διεκδίκηση της πρώτης θέσεως, καθώς ακόμη κι αν επιστραφούν οι επτά βαθμοί από το CAS, είναι αδύνατο να καλυφθεί αυτή η αγωνιστική διαφορά των δέκα βαθμών από τους ερυθρόλευκους.

Ο σημερινός ΠΑΟΚ πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του στην διεκδίκηση και εξασφάλιση της δεύυτερης θέσεως και παράλληλα να γίνει εδώ και τώρα προσπάθεια, για να χτιστεί μία ομάδα ανταγωνιστική για την νέα σεζόν, που θα διεκδικήσει τίτλους. Πρακτικά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον μοναδικό τίτλο που απομένει, το Κύπελλο, πρέπει να αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας μέχρι τον δεύτερο ημιτελικό, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.