Δεν παραλαμβάνει καμένη γη, αλλά μια ομάδα με προβλήματα ο Τερζής

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2023

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν ήταν απαραίτητες γιατί η φυσιογνωμία του Τόλη Τερζή είναι γνωστή στους ποδοσφαιριστές, αλλά στο μυαλό τους πρέπει να εγκατασταθεί η ιδέα ότι από εδώ και πέρα αυτός θα στέκεται στην άκρη του πάγκου καθώς επίσης και πως στις δικές του εντολές θα πρέπει να υπακούν.


Αυτό το μήνυμα πέρασε προχθές ο Θόδωρος Καρυπίδης στη διαδικτυακή ομιλία τους προς τους ποδοσφαιριστές με την παράλληλη απαίτηση ανάληψης της ευθύνης που τους αναλογεί. Κακά τα ψέματα, αυτό το ποσοστό δεν είναι μικρό. Αν δηλαδή ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό και οι προπονητές για το μη ωφέλιμο αγωνιστικό σχέδιο τους, η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών οφείλει να αναλάβει το δικό του κομμάτι γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αναλαμβάνοντας για 6η φορά την τεχνική ηγεσία, ο Τόλης Τερζής ξέρει ότι η τωρινή κατάσταση δεν είναι προσωρινή διότι το χρονικό περιθώριο που μπήκε «απλώνεται» μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων και των Playoffs σε περίπτωση συμμετοχής.

Ο Βεροιώτης τεχνικός δεν παρέλαβε καμένη γη, σίγουρα όμως μια ομάδα με πολλά προβλήματα. Από τη συμπεριφορά της στο γήπεδο που φανερώνει έλλειψη προσωπικότητας μέχρι τη δυσκολία στο γκολ η οποία αναδείχθηκε μέσα από το «μηδέν» στα έξι από τα οκτώ παιχνίδια εντός του 2023. Αντιλαμβάνεται επίσης ότι αν η ψυχολογική τόνωση όλων είναι από τα στοιχεία που χρειάζεται να αποκτήσει η ομάδα, η τακτική δουλειά για να γίνει πιο αποτελεσματική όταν έχει την μπάλα στα πόδια τους είναι το ίδιο απαραίτητη. 

Σε αυτό το κομμάτι θα δώσει έμφαση στις ημέρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού. Μένει να φανεί επίσης αν θα προχωρήσει σε τακτικές αλλαγές ή σε ρόλους παικτών. Για παράδειγμα, η χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία στον άξονα και σε ρόλο εσωτερικού μέσου ήταν έμπνευση του Τόλη Τερζή καθώς εκεί είχε χρησιμοποιηθεί ο Αργεντίνος στην εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου. Επί ημερών Αλαν Πάρντιου εδραιώθηκε εκεί. 

Αυτό που επίσης θα προσπαθήσει να κάνει ο Τερζής είναι να μιλήσει στην ψυχή των παικτών καθώς και ο ίδιος εκτιμά ότι δεν έχουν αποδείξει την ποιότητά τους. Για την ακρίβεια έχει την άποψη ότι η βαθμολογική θέση του Αρη δεν είναι αντιπροσωπευτική της αξίας του συνόλου καθώς επίσης και ότι 1-2 θετικά αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν άρδην την εικόνα της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.