Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Δεν παίρνουν ρίσκα Ρόμα και Σεβίλλη

Metrosport Team30 Μαΐου 2023

Γράφει ο Billaras

Η δυάδα με Αστον Βίλα άσο και Χιρόνα g/g+over πέρασε..άερας, αλλά κάτι παραπάνω θα το ήθελα είναι η αλήθεια. Τώρα θα μου πεις “ρε Billara εδώ κλαίνε οι φαβοράκηδες με μαύρο δάκρυ κι εσύ ζητάς παραπάνω”;

Ζητάω, τι να κάνω; Φόλες δεν έπαιξα, αυτές είναι γιά τους αμετανόητους. Στο σύστημα μου ας πούμε, έπιασα την Τορίνο με ντόρτι και έχασα την Οσέρ που στο τέλος έχασε “μαλλί”, αλλά έμεινε στο 1-1. Η δε Μπάγερν έβαλε νικητήριο στο 89΄, καλώς δεν την κόντραρα με 1-Χ; Την ίδια ώρα, είχαμε...απίθανα σκηνικά παντού.

Αρχικά, αυτή τη φορά ναι, είχαμε και χατηράκια. Είδαμε 3-4 ματς που έγιναν “δώρα”. Στην Ισπανία κέρδισε στο 93' η Χετάφε την Οσασούνα (έφυγε η μπάλα από τα χέρια του τερματοφύλακα) και αγκάλιασε την παραμονή. Στην Ιταλία, στο Μόντσα-Λέτσε το ματς είναι...σκέτο ροχαλητό, πάει για 0-0 καρφί, αλλά στο 84' κερδίζει πέναλτι η Μόντσα! Αυτός που το εκτελεί το...χάνει και ως δια μαγείας λίγο μετά στο 95' κάνει πεναλτι ο ίδιος παίκτης. Η Λέτσε δεν αστοχεί στο δικό της και έχουμε 0-1 με τη λήξη. Τελος, η Χαϊντενχάιμ στην Β' Γερμανίας ενώ έχανε ως το 93' με 2-1 από την υποβιβασμένη Ρέγκενσμπουργκ, πρώτα με πέναλτι ισοφάρισε, μετά στο 100' έκανε και το 2-3 και ανέβηκε στην Bundesliga! To γέλιο έπεσε με τους οπαδούς του Αμβούργου που είχαν μπει μέσα νομίζοντας ότι η ομάδα τους είχε πάρει την άνοδο. Αμ δε!

Αυτά όμως ήταν τρία ματς. Αλίμονο αν τέλη Μάη δεν είχαμε και μερικά “τέτοια”. Το...κακό είναι ότι είχαμε διπλάσια απ΄τα “άλλα”. Από αυτά που δεν έγινε χατηράκι και οι αδαείς παίκτες του στοιχήματός είχαν ορμήσει και έφαγαν τις κουτουλιές της χρονιάς. Καλά, στη Γερμανία δεν έχει περιγραφή ότι έγινε. Κυρίως με Ντόρτμουντ! Αλλά είχαμε και τέζα την Στουτγκάρδη, τέζα ακόμα και την Βόλφσμπουργκ απ' την πεσμένη Χέρτα, τέζα και την Αρμίνια μιά μέρα μετά! Το τι πακέτα χάθηκαν και pre game και live δεν λέγεται. Τρελλή φάπα και με τη Βερόνα στην Ιταλία που ισοφαρίστηκε στο 96', τέζα και η Μπιλμπάο απ΄την πεσμένη Ελτσε, τέζα και η Μαρσέιγ από την Μπρέστ, ας μην βάλω στο λογαριασμό και κάτι Λίβερπουλ ή Σίτι ή Φέγενορντ γιατί τουλάχιστον αυτές δεν καιγόντουσαν, απλώς αδιαφόρησαν. Πολλές οι κηδείες γενικώς.

Anyway, έγινε η “καταμέτρηση”, ας πάμε σε ότι έρχεται, στον τελικό δηλαδή, τον πρώτο από τους τρεις μεγάλους, αυτόν του Europa League.

Σεβίλλη-Ρόμα στην Βουδαπέστη. Δύο ομάδες που δεν μοιάζουν και πολύ βάση ιστορίας. Αν σκεφτείτε ότι μιά είναι η πολυνίκης (6 στα 6, απίθανο ρεκόρ) και άλλη έχει παίξει έναν και τον έχει χάσει το 1991, φαίνεται η διαφορά. Απ' την άλλη, έχουμε τον Μουρίνιο στον πάγκο των ιταλών που έχει...5 στα 5. Αρα, αύριο κάποιο σερί μοιραία θα σπάσει. Σε τι μοιάζουν όμως; Σε πολλά εντός τερέν. Πολλές κάρτες παίρνουν και οι δυο, πολύ καλές στα στημένα και οι δύο. Ιστορικά, απ΄το 2015 ως το 2020 είχαμε πολλά γκολ στους τελικούς. Σκεφτείτε ότι σε αυτό το διάστημα η Σεβίλλη πήρε τρεις, με σκορ 3-2, ξανά 3-2 και έναν με 3-1! Ομως δύο σερί χρόνια τώρα έχουμε πέναλτι! Εχουμε 1-1 στην κανονική διάρκεια, τίποτα στην παράταση και το τρόπαιο το πήραν Γιουνάιτεντ και Αϊντραχτ στα πέναλτι. Φέτος;

Νόμιζω ότι με Μεντιλίμπαρ από τη μιά και Μουρίνιο από την άλλη, τα ρίσκα θα είναι λίγα. Οι μπουκ το έχουν διαβάσει άριστα. Οριακές αποδόσεις, ουσιαστικά κανένας φαβορί, κλειστό ματς (καραφαβορί το under), χαμηλά και η ισοπαλία. Λογικό. Ισως δούμε και 0-0 (το οποίο ειχαμε το 2014, Σεβίλλη-Μπενφίκα). Ο άγγλος Τέιλορ διαιτητής, περιμένω κάρτες κάμποσες. Γενικά (μακάρι να διαψευστώ) καταλήγω σε ματς υπομονής, κουραστικό. Ως fun bet περισσότερο, παίζω 0-0 σκορ στα 90 και παίζω “να κριθεί στα πέναλτι”. Οποιος θέλει, ας προσθέσει και κάμποσες κάρτες και ας κάνει και κάποιο combo.

Οι προτάσεις

Μονά αποδεκτά:

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΟΜΑ 0-0 ΣΚΟΡ

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΟΜΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.