Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ... της Μπεσίκτας, όμως πήρε τη νίκη

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Καμία σχέση, βέβαια, με το πάθος που ξεχείλιζε στο ματς με την Μπεσίκτας, αλλά ο χθεσινός ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός και σίγουρα αδικείται από το 1-0. Οι παίκτες του είχαν διάθεση, έπαιξαν μονότερμα τη Λάρισα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες και, μολονότι λαχτάρισαν στο φινάλε, πήραν πανάξια τους τρεις πρώτους βαθμούς στο Πρωτάθλημα. Σίγουρα θα ήταν μια νίκη που θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα αν δεν χανόντουσαν κλασικές ευκαιρίες, με κυριότερη του Ακπομ, που ούτε εκείνος ούτε κανείς άλλος μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε.

Το πείραμα με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα πετύχει. Λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ και της αδυναμίας της Λάρισας να επιτεθεί με αξιώσεις, ο Μπίσεσβαρ έγινε αμέσως εξτρέμ και δημιούργησε ό,τι καλύτερο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με high lights τις τρεις πανομοιότυπες έξυπνες πάσες στον Τζόλη, που με το υπέροχο εναέριο σουτ “έγραψε” το 1-0, στον Πέλκα, που δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και στον Σβαμπ, που αστόχησε από κοντά με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η ομάδα που είχε την μπάλα στην κατοχή της και που επιτίθετο συνεχώς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ρίσκαρε να “ανοιχτεί” ούτε για μια στιγμή και φρόντισε μόνο να μη δεχτεί δεύτερο γκολ, παίζοντας με συμπαγή διπλή ζώνη άμυνας. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, άλλη μεγάλη φάση δεν “βγήκε” από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με εξαίρεση τον ωραίο συνδυασμό, που οδήγησε όμως στη “σύλληψη” του Ακπομ σε θέση οφ σάιντ. Το απίστευτο αλλά αληθινό παραλίγο να συμβεί στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με το μπέρδεμα μπροστά στην εστία του Ζίβκοβιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ έδιωξε τελικά την μπάλα μακριά ο Ινγκασον, γιατί, με βάση την εικόνα του αγώνα, θα ήταν πέρα από κάθε φαντασία να γίνει το 1-1 από το πουθενά και από το τίποτε που παρουσίασε επιθετικά η Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε με πείσμα το δεύτερο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η πολυπρόσωπη άμυνα της Λάρισας ανάγκασε τους παίκτες του να καταφύγουν σε πολλές σέντρες και μακρινά σουτ. Κυκλοφορύσαν εύκολα την μπάλα, οργάνωναν επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια, δεν μπορούσαν όμως να “πατήσουν” στην αντίπαλη περιοχή μέχρι το 60’. 

Ο Πέλκας με ένα αδύναμο σουτ έχασε μια καλή ευκαιρία, αλλά αμέσως μετά ο Ακπομ, στην πρώτη πολύ καλή επίθεση του ΠΑΟΚ από τον άξονα, έχασε αυτό που... δεν χάνεται ποτέ, όταν, από “πάρε-βάλε” πάσα του Πέλκα, πλάσαρε τον… αέρα και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του μπροστά σε άδεια εστία. Λίγο μετά, έπιασε μια δυνατή κοντινή κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νάγκι και, καθώς ο χρόνος κυλούσε, ο ΠΑΟΚ μετρούσε μόνο χαμένες ευκαιρίες και έπρεπε να βρει τρόπο ώστε να “κλειδώσει” τη νίκη. 

Η Λάρισα ανοίχτηκε στο τελευταίο 15λεπτο σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει, ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλά σουτ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά, άλλα δύο με Τζόλη και Ελ Καντουρί που απέκρουσε ο Νάγκι και, χάρη στη σωτήρια παρέμβαση του Ινγκασον σε κοντινό σουτ του Τρούγιτς, στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Λάρισας, ήρθε η νίκη για τον ΠΑΟΚ, έστω. και με άγχος στο τέλος.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.