Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, ορθώς παρενέβη ο πρωθυπουργός

Δημήτρης Κανελλάκης22 Οκτωβρίου 2020

Αυτό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δεν είναι, δηλαδή, η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, ήταν το πιο λογικό για την περίοδο στην οποία βρισκόμαστε. Το περίεργο ήταν η απόφαση που ανακοινώθηκε την Δευτέρα το απόγευμα, η οποία, μάλιστα, τύγχανε και της έγκρισης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.
Σε ό,τι με αφορά δήλωσα την έκπληξή μου από το χθεσινό ακόμη άρθρο, στον τίτλο του οποίου αναρωτιόμουν αν είναι κατάλληλο το timing. Εξεπλάγην διότι σε περιόδους κατά τις οποίες θα ήταν πολύ πιο εύκολο για την υγειονομική επιτροπή και πολιτικά διαχειρίσιμο να ανάψει το “πράσινο φως”, οι ειδικοί επιστήμονες ήταν κάθετα αντίθετοι και η κυβέρνηση δεν έδειχνε καμία διάθεση να διαπραγματευτεί μαζί τους, πόσω δε μάλλον να λάβει αποφάσεις κόντρα στις δικές τους εισηγήσεις. 

Η εικόνα που έβγαλε προς τα έξω η κυβέρνηση με το... μπρος-πίσω στο θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, ήταν άσχημη. Ασφαλώς και δεν άλλαξαν, σε τόσο μεγάλο βαθμό, τα δεδομένα από την Δευτέρα στην Τρίτη, ώστε να χρειαστεί παρέμβαση του πρωθυπουργού. 

Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε, προφανώς, να παρέμβει και να... σώσει την κατάσταση, επειδή κάτι δεν πήγε καλά στις συνεννοήσεις της Δευτέρας, ή διότι ελήφθησαν πρωτοβουλίες για τις οποίες, όταν ενημερώθηκε, ήταν αρνητικός. Αλλωστε, από την Δευτέρα ήταν πολύ καθαρή η εικόνα της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, η ανησυχία για την ανάγκη επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Δεν ήταν δυνατό από τη μια πλευρά να παρατηρούμε την διασπορά του ιού, κρούσματα στα σχολεία, σε αθλητές, στα νοσοκομεία, σε πανεπιστήμια, να κλείνουν τμήματα σχολικών μονάδων, ΚΔΑΠ, αθλητικές εγκαταστάσεις, κι από την άλλη η κυβέρνηση να ανοίγει τα γήπεδα της Super League 1, έστω και για το 10% της χωρητικότητάς τους. Ολοι θέλουμε να ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα για τον κόσμο. Ολοι αισθανόμαστε περίεργα βλέποντας αυτό το... κρύο πράγμα με τις άδεις κερκίδες.

Ομως, όπως και για πάρα πολλά άλλα πράγματα τον καιρό της πανδημίας κάνουμε υπομονή, έτσι θα κάνουμε και γι' αυτό. Προέχει η προστασία της υγείας, η τήρηση των μέτρων, ο περιορισμός της μετάδοσης του ιού και δεν χάθηκε ο κόσμος να βλέπουμε τα παιχνίδια από την τηλεόραση για μερικούς μήνες ακόμη...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.