Δεν ήταν απρόσμενο το αποτέλεσμα!

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα αναλύοντας τις συνθήκες του χθεσινού παιχνιδιού, είχαμε διαβλέψει και μάλιστα είχαμε γράψει και άρθρο με τίτλο «το πιο δύσκολο από τα εύκολα παιχνίδια». Η ομάδα του ΟΦΗ είναι σε διαρκή άνοδο, φορμαρισμένη και κυρίως έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποτελέσματα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Είχαμε τονίσει άλλωστε το πως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να την κερδίσει αν και οι Κρητικοί έπαιζαν από το 8’ με δέκα παίκτες. 

Από την άλλη πλευρά ο Δικέφαλος είναι δεδομένο ότι έχει μια ενδεκάδα ή έστω 7-8 παίκτες σε πολύ καλό επίπεδο φορμαρίσματος. Όμως δεν είναι δυνατόν από τους ίδιους παίκτες να αναζητάς σε κάθε παιχνίδι να έχουν την πνευματική δύναμη και φυσική φρεσκάδα προκειμένου να χτίζεις απίστευτα σερί. Κάπου θα σταματάς και αυτό θα σου δημιουργεί προβλήματα στην ψυχολογία αλλά και στο βαθμολογικό κυνήγι. Χθες δε μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε. 

Οι παίκτες του τα έδωσαν όλα. Βλέπαμε τον Ζίφκοβιτς και τον Αογκούστο για παράδειγμα να δίνουν τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όμως όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ πλήρωνε κάποιες ποδοσφαιρικές παραμέτρους που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Η πρώτη παράμετρος ήταν ότι ο ΠΑΟΚ σπατάλησε πολύ χρόνο στο να προτιμά να χτίζει παιχνίδι από πίσω προκειμένου να σπάσει το πρέσινγκ και να δημιουργήσει καλύτερες αντεπιθέσεις-ευκαιρίες για γκολ. 

Γνώριζαν όλοι ότι ο ΟΦΗ θα πιέζει ψηλά και επίσης ότι αυτό το διάστημα το κάνει καλά. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να αλλάζει το παιχνίδι του και αυτό του στοίχησε. Η δεύτερη παράμετρο ήταν η αυτοσυγκέντρωση: αρκετοί ήταν οι παίκτες που έχαναν την ψυχραιμία τους όσο περνούσε ο χρόνος και έτσι μειώθηκαν στο ελάχιστο οι φάσεις που δημιούργησε. Τρίτη παράμετρος είναι η φρεσκάδα: Είναι δεδομένο ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια η ομάδα είναι δύσκολο να ασκεί κάθε φορά την ίδια πίεση στον αντίπαλο και να διαθέτει την ίδια αυτοσυγκέντρωση. 

Ακολουθούν τρία ματς με τον Παναθηναϊκό που μπορούν να κρίνουν δυο τίτλους θετικά ή αρνητικά όχι στην τελική εξέλιξή τους αλλά ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτησή τους. Ο ΠΑΟΚ θα έχει και τον Τάισον αλλά το δύσκολο είναι για τον Λουτσέσκου όχι να διατηρήσει τους παίκτες του σε υψηλό σημείο ετοιμότητας αλλά για πόσο διάστημα θα το καταφέρει αυτό δίχως να έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Συμπερασματικά χθες ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε γιατί δυο τρεις σημαντικοί παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, δεν υπήρχε σε σημεία του παιχνιδιού η πνευματική διαύγεια που θα έπρεπε, θα θέλαμε να γίνει κυρίως η αλλαγή του Ντάντας πιο νωρίς αλλά είχε και απέναντί του έναν αξιόμαχο αντίπαλο που δίκαια πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.