Δεν ήρθε να το ζήσει, ήρθε να το κερδίσει!

Γιώργος Ζαΐρης07 Απριλίου 2022

Κοντομάνικο φορούσα στην Ιρλανδία όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε απέναντι στην Μποέμιανς. Στην βαλίτσα μου έχω πάρει εδώ στη Μασσαλία επίσης μια κοντομάνικη! 

Για να είμαι ειλικρινής εκείνο το βράδυ στο Δουβλίνο και πολύ περισσότερο μετά την ήττα, το άγχος μου ήταν να καταφέρει ο ΠΑΟΚ μια εβδομάδα αργότερα να πάρει τη νίκη και να αποφύγει το κάζο. Και να που είμαστε εδώ στην Μασσαλία! 

Τερματικός σταθμός στο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ δεν ήταν ούτε η Μπρατισλάβα ούτε το Χέρνινγκ ούτε η Γάνδη. Γιατί πρέπει να είναι η πανέμορφη Μασσαλία; Μπορεί να είναι τα Τίρανα; Εδώ που φτάσαμε ο καθένας έχει το δικαίωμα στο όνειρο. Αλλά ας σταθούμε στο σημερινό ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στη Γαλλία για να το ζήσει αλλά να το κερδίσει αυτό το παιχνίδι. 

Μπορεί οι 3.500 φίλοι του Δικεφάλου να αισθανθούν δέος βρισκόμενοι σε ένα ακόμη ιστορικό γήπεδο όπως είναι το Βελοντρόμ αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό το δέος μαζί με το σοκ πρέπει να το βιώσει η Μαρσέιγ! Δεν ονειροβατώ αλλά και δεν είμαι απαισιόδοξος. Γιατί να είμαι; Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον μια ομάδα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Είναι μια ομάδα που ΔΙΚΑΙΑ βρίσκεται εδώ. Και κυρίως είναι μια ομάδα που το πάθος παραμένει άσβεστο. Απέναντι τους δεν έχουν την υπερ-ομάδα. Εχει τα τρωτά σημεία της. Οπως φυσικά και τα πολύ δυνατά της. Αλλά μέχρι εκεί. 

Οπως είχα σημειώσει και πριν τα ματς με την Μίντιλαντ και την Γάνδη είναι πολύ σημαντικό το ότι δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Ναι μπορεί αν ο Δικέφαλος έρθει 1-1 για παράδειγμα να μην τον βολεύει το 0-0 στην Τούμπα (θεωρητικά όλα αυτά πάντα) αλλά έτσι κι αλλιώς για τη νίκη θα παίξει και στους δυο αγώνες. Αυτό πρέπει να κάνει για αυτό προετοίμασε τους παίκτες του ο Λουτσέσκου. 

Σκεφτόμενος τα πρώτα 15’ του αγώνα στην Γάνδη είναι κομβικό για τον ΠΑΟΚ να μπει προσηλωμένος και να αντέξει το... κύμα των Γάλλων που και ενθουσιώδεις θα είναι και τον κόσμο θα έχουν στο πλευρό τους. Η καρδιά και η ψυχή παίζουν ρόλο αλλά δεν κερδίζουν ματς. Το αγωνιστικό πλάνο είναι το ζητούμενο. Και το καθαρό μυαλό. Και τα δυο τα έχει ο ΠΑΟΚ. Περιμένω να τα βγάλει στο γήπεδο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.