Δεν γινόταν αλλιώς: Οι Λέικερς το σήκωσαν για τον Κόμπι

Γιώργος Πετρίδης12 Οκτωβρίου 2020

Είναι το συναίσθημα της χαρμολύπης. Χαρά για την κατάκτηση του 17ου Πρωταθλήματος ΝΒΑ στην ιστορία τους -με αυτόν ισοφάρισαν τους Σέλτικς για πρώτη φορά μετά το 1962- και λύπη γιατί δεν ήταν εκεί ο Κόμπι Μπράιαντ στον οποίο και το αφιέρωσαν. Οι Λέικερς νίκησαν τους Χιτ με 106-93, έκαναν το 4-2 και κατέκτησαν τον τίτλο.

Σε μία σεζόν που ήταν ιδιαίτερη από κάθε άποψη, αρχικά με τον θάνατο του Μπράιαντ και στη συνέχεια με τη διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού, οι Λέικερς ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα. Με την παρουσία των δύο σούπερ σταρς Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις να λειτουργεί ως ασφάλεια σε κάθε περίπτωση, είχαν λύσεις για όλα. Ακόμη και για τους πολύ σκληρούς Χιτ που έδειξαν ικανοί να φτάσουν ως το τέλος, παρότι μπήκαν στα πλέι οφ από το Νο5 της Ανατολής.

Ως προς την εξέλιξη του σημερινού αγώνα, δεν έκρυβε συγκινήσεις. Οι Λέικερς δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση από το 3-1 να βρεθούν στο 3-3 και να παίξουν τον τίτλο στη ζαριά του Game 7. Οι Χιτ από την άλλη έδειξαν να έχουν «αδειάσει» με την ως τώρα προσπάθεια. Η ομάδα του Λος Άντζελες προηγήθηκε ακόμη και με 36 πόντους (82-46) πριν φτάσει στην επικράτηση.

O Λεμπρόν Τζέιμς που αναδείχτηκε MVP των τελικών -έγινε ο δεύτερος μετά τον Μάικλ Τζόρνταν με τουλάχιστον τέσσερις τίτλους MVP τελικών και ο πρώτος που τον κατακτά με τρεις διαφορετικές ομάδες- έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα ακόμη triple-double καθώς είχε 28 πόντους (13/20 σουτ), 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο «Βασιλιάς» όπως και ο συμπαίκτης του Ντάνι Γκριν, μπήκαν στη μικρή λίστα παικτών που κατέκτησαν τον τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες. Πριν τη φετινή σεζόν σε αυτήν ανήκαν μόνον ο Ρόμπερτ Χόρι και ο Τζον Σάλεϊ.

Ακόμη σήμερα, ο Άντονι Ντέιβις είχε 19 πόντους, 15 ριμπάουντ και έγινε ο πρώτος παίκτης του Κεντάκι που έπαιξε υπό τον Τζον Καλιπάρι και έφτασε στον τίτλο του ΝΒΑ. Ο Ραζόν Ρόντο έδωσε από τον πάγκο 19 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία μετά τον Κλάιντ Λόβελετ που κατέκτησε τον τίτλο τόσο με τους Σέλτικς, όσο και με τους Λέικερς ενώ σημείωσε ρεκόρ ιστορίας των πλέι οφ με τις 105 ασίστ που είχε ως παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο, προσπερνώντας την επίδοση των 95 που είχε ο Μάνου Τζινόμπιλι.

Οι άξιοι πρωταθλητές Ανατολής Μαϊάμι Χιτ, πήραν 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ από τον Μπαμ Αντεμπάγιο ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 12 πόντους, επτά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.