ΠΑΟΚ: Δεν εξηγούνται τα… ανεξήγητα!

Αρις Νικολάκης24 Φεβρουαρίου 2021

Δεν γνωρίζουμε – και το δηλώνουμε με πάσα ειλικρίνεια - εάν κι εφ’ όσον πράγματι η γλώσσα των αριθμών δε λέει πάντα την αλήθεια. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ εφέτος πάντως, και να την έλεγε… Δε θα μας έκανε σοφότερους! Δε θα φώτιζε η στατιστική την αγωνιστική εικόνα του. Κυρίως μάλιστα, δε θα εξηγούσε τα ανεξήγητα! Και για των λόγων μας το ακριβές… Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στις προσπάθειες με δεύτερο τον Ολυμπιακό. Είναι δεύτερος στα γκολ 45 έναντι 56 του πρώτου Ολυμπιακού. Με αναλογία γκολ/τελική 7,2, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 5,2.

Αυτή είναι μία στατιστική αναφορά η οποία βέβαια, ουδόλως εξηγεί την διαφορά των 12 βαθμών ανάμεσα στις δυο πρωτοπόρες ομάδας της βαθμολογίας. Αναδεικνύει πάντως, την (μέχρι πρότινος, έτσι;) έλλειψη αποτελεσματικότητας του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ (κορυφαίος ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 51/148) είναι δεύτερος σε γεμίσματα (207) κι ο Ολυμπιακός (κορυφαίος ο Ματιέ Βαλμπουενά με 49/142) πρώτος (232).Άλλη μια αναφορά η οποία επίσης, δεν δικαιολογεί – για να μην πούμε: Εξηγεί, πάλι – την βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων.

Στα λάθη ο Ολυμπιακός είναι πρώτος (1150) κι ο ΠΑΟΚ δεύτερος (1126). Ο Χρήστος Τζόλης (118) κι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (113) χρεώνονται με τα περισσότερα για τον ΠΑΟΚ. Ο Καμαρά Μαντί (119) και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί (112) με τα περισσότερα για τον Ολυμπιακό.

Κι εδώ έχουμε δύο φορ για τον «δικέφαλου» κι ένα φορ με ένα χαφ για τους «ερυθρόλευκους». Καταβάλλοντας όμως, μία προσπάθεια – δίχως βαθιές γνώσεις στατιστικής αλλά και σχετικά «εργαλεία» - καταγραφής σοβαρότητας των λαθών… Καταλήξαμε στην εντύπωση πως τα περισσότερα προσωπικά παικτών του ΠΑΟΚ είναι αφετηρία για γκολ των αντιπάλων του. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είναι αφετηρία για τα λιγότερα. Και για την επί του παρόντος ιστορία… Ο ΠΑΟΚ μετρά στον παθητικό του 20 γκολ κι ο Ολυμπιακός 11.

Κι ίσως, εδώ να κρύβεται μία από τις βασικότερες, τις ουσιαστικότερες αιτίες της διαφοράς των 12 βαθμών!

Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό; Μελετώντας κατά τον δυνατόν τις φάσεις (στις οποίες Δέχθηκαν γκολ) και της μίας και τις άλλης ομάδας διαμορφώνεται η εντύπωση πως στον ΠΑΟΚ … Είτε όσοι πράττουν το λάθος αδυνατούν, να το διορθώσουν… Είτε δεν λειτουργεί η αλληλοκάλυψη… Είτε λειτουργεί λαθεμένα η ανασταλτική λειτουργία του, γενικά. Έχει μαλλιάσει …το χέρι μας, να γράφουμε περί τούτου. Και στους τρεις τελευταίους αγώνες του ΠΑΟΚ, με τα προσωπικά να αγγίζουν τον βυθό του ναδίρ τους… Μέτρησε δύο εξαιρετικών νίκες. Με υψηλό βαθμό δυσκολίας βέβαια, μόνο στον αγώνα με τον ΠΑΣ στο Περιστέρι. Υψηλού βαθμού δυσκολίας κατέστη κι ένας ακόμη αγώνας με εξαιρετική τελικά, νίκη (κόντρα στη Λαμία, στο Κύπελλο) αλλά… Αυτός ο βαθμός διαμορφώθηκε από πλήθος προσωπικών λαθών παικτών του ΠΑΟΚ πριν πετύχει την εξαιρετική τελικά, νίκη…

Με δυο λόγια πάντως, με την στατιστική δεν εξηγούνται τα ανεξήγητα του εφετινού ΠΑΟΚ. ΥΓ 1: Η αναφορά (δεν είναι δική μας, της… στατιστικής είναι!) στον Χρήστου Τζόλη, με την χρέωση των περισσοτέρων λαθών… Είναι μεν, σημάδι στην εικόνα του αλλά δεν επηρεάζει τη λάμψη της! Φυσικά και πρέπει να εξαλείψει αυτό το σημάδι. Να κρατήσει και να επαυξήσει πάντως, τα 16 του γκολ εφέτος και τις 9 ασίστ! Στοιχεία τα οποία τον καθιστούν – με τον έναν η τον άλλον τρόπο – πρωταγωνιστή σε 25 από τα γκολ του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 2: Σχετικά με το θέμα των ημερών… Είμαστε παγερά αδιάφοροι για τις λυσσαλέες μάχες …ανθρωποφαγίας στην καταλασπωμένη πολιτική αρένα. Καιγόμαστε όμως, από ενδιαφέρον για να καθαρίσει ο καλλιτεχνικός (κι ουχί μόνο) χώρος από τον κόπρο του Αυγείου!

ΥΓ 3: Δεν αρκεί να κραδαίνει απλά, τη ρομφαία της η Δικαιοσύνη. Πρέπει να τη… λειτουργήσει, επιτέλους. Δε μετρά η ύπαρξη Δικαιοσύνης. Απαιτείται η απονομή της!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.