Δεν... ερμηνεύεται η προοπτική της 23ης Μαΐου για τον τελικό

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει για την ημέρα, ώρα και τόπο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα ανώτατα στελέχη της επιβεβαίωσαν στη «Μ» ότι Άρης και Παναθηναϊκός θα συγκρουστούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το βράδυ της 23ης Μαΐου και απομένει να ξεκαθαρίζει το ζήτημα διεξαγωγής του τελικού, αν δηλαδή θα γίνει παρουσία φιλάθλων.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση του Conference League είναι ο λόγος των αλλαγών του προγράμματος καθώς το Πρωτάθλημα της Superleague πήρε παράταση μιας εβδομάδας (σ. σ. η τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου) κι αυτό επηρέασε την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ο οποίος αρχικά είχε οριστεί για τις 18 του ίδιου μήνα. Τούτο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, απλά απέμενε να διευκρινιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του. 

Ανώτατα στελέχη της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν χθες στη «Μ» ότι η ΕΠΟ έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή του τελικού στις 23 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς επίσης και ότι εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί έκταση σύσκεψη μεταξύ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας για την επικύρωση αυτής της απόφασης κυρίως όμως για να ξεκαθαρίσουν και οι συνθήκες διεξαγωγής του τελικού. Για την ακρίβεια, αν θα γίνει παρουσία φιλάθλων.

Κατά τις ίδιες πηγές, η διοίκηση της ΕΠΟ φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση διεξαγωγής του τελικού δίχως την παρουσία φιλάθλων, ωστόσο, έτσι δεν μπορεί να ερμηνευτεί η 23η του Μάη. Ειδικότερα, στην ΕΠΟ φέρονται να κατέληξαν σ’ αυτή την ημερομηνία λαμβάνοντας υπόψη και την προοπτική συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο Final Four της Euroleague (στο Βελιγράδι) που θα διεξαχθεί στο διάστημα 24-26 Μαΐου και της μετακίνησης μάζας φιλάθλων του. 

Καταρχάς προκαλεί εντύπωση η ξαφνική «συγχώνευση» ποδοσφαίρου και μπάσκετ (σ. σ. θυμίζουμε ότι ο δεύτερος αγώνας του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» συνέπεσε με καθοριστικό αγώνα της μπασκετικής ομάδας στο Eurocup) και δεύτερον, ποιος ο λόγος να μην γίνει ο τελικός στις 25 Μαΐου αν πρόκειται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Εκτός κι αν στην Ομοσπονδία έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε αυτοψία του Πανθεσσαλικού Σταδίου εντός των προσεχών ημερών, να διαπιστώσουν δηλαδή αν ο Δήμαρχος Βόλου έκανε όλα δεσμεύτηκε να κάνει (σ. σ. τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας κ.α.) κι εν συνεχεία να αποφασίσουν για τις συνθήκες διεξαγωγής του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.