«Δεν ένιωσα ποτέ ότι απειλούμαι στην Ταϊβάν»

Metrosport Team07 Μαΐου 2020

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι το μπάσκετ όπως και τα περισσότερα αθλήματα επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Ομως, σε μια χώρα της Ασίας το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε κανονικά. Πρόκειται για την Ταϊβάν και η περίπτωσή της συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η SBL δεν είναι το πλέον διαφημισμένο Πρωτάθλημα του πλανήτη, αποτελεί όμως μοναδικό φαινόμενο. Για τον λόγο αυτό η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς διακοπή και σίγουρα μια μαρτυρία από έναν παίκτη για το πως το βίωσε έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μιλάμε για τον Εντβίνας Σέσκους,που είναι ένας από τους ξένους που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Ταϊβάν, συνεχίζοντας σε αυτό για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. 

Ο Λιθουανός παίκτης μίλησε στο metrosport.gr  για την εμπειρία που έζησε, ενώ πλέον επέστρεψε στη Λιθουανία και τελεί υπό καραντίνα. «Ποτέ δε απειληθήκαμε στην Ταϊβάν, γιατί τα κρούσματα ήταν λίγα και η αθλητική κοινότητα φρόντισε να νιώσουμε πολύ ασφαλείς.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου, υπάρχει χώρος για το πλύσιμο των χεριών και τον έλεγχο της θερμοκρασίας οργανισμού κάθε ατόμου. Οπως επίσης, δίνονται δωρεάν μάσκες στους ανθρώπους», είπε αρχικά.

Τι γινόταν όμως στη διάρκεια των αγώνων... «Σε κάθε τάιμ άουτ, πλέναμε τα χέρια μας. Κάθε φορά που χρησιμοποιούσαμε μια πετσέτα, την βάζουμε αμέσως στα άπλυτα, για να μην χρησιμοποιηθεί ξανά εκείνη τη μέρα από κανέναν. Θα πρέπει να αναφέρω ότι υπήρχαν 150 κρούσματα σε όλη την χώρα, οπότε η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη».

Τέλος, για το πως νιώθει που επέστρεψε στη χώρα του και το μήνυμα που στέλνει στη Ελλάδα. «Είμαι στην χώρα μου εδώ και μερικές ημέρες και νιώθω πολύ καλά. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να παίζουμε τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο μπάσκετ χωρίς τον φόβο της επαφής. Να μείνουμε δυνατοί και όλα θα επανέλθουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.