«Δεν είναι ρατσιστής ο Κολτσέσκου, υπάρχουν απορίες πώς έγινε διεθνής»

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ραζβάν Παναϊτέσκου.

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό και πέρασε μερικές δύσκολες μέρες αλλά τώρα είναι καλύτερα, μίλησε για το συμβάν με τον Σεμπαστιάν Κολτσέσκου στο Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασάκσεχίρ.

Μεταξύ άλλων, ο Ραζβάν Παναϊτέσκου δήλωσε:

Στις αντιδράσεις στη Ρουμάνια: «Όλοι εδώ καταδίκασαν το περιστατικό αλλά υπάρχει η άποψη ότι έγινε παρεξήγηση. Πως δεν ήταν μια ρατσιστική αλλά ηλίθια συμπεριφορά. Όλοι όσοι τον ξέρουν λένε ότι δεν είναι ρατσιστής, δεν έχει δείξει τέτοια συμπεριφορά. Είναι έμπειρος και έχει πάνω από 300 ματς στην πρώτη κατηγορία. Στη Ρουμανία δεν έχει άλλη λέξη (negrou) για τον μαύρο αλλά θα μπορούσε να την αποφύγει. Δε θα έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει γιατί παίζει σε αυτό το επίπεδο».

Για τον Κύρο Βασσάρα και πώς έγινε διεθνής ο Κολτσέσκου: «Υπάρχουν συζητήσεις πώς ο συγκεκριμένος έγινε διεθνής. Παρότι έμπειρος, έχει καταστρέψει πολλά παιχνίδια. Μετά από ένα παιχνίδια που πραγματικά κατάστρεψε με τα σφυρίγματά του, αποπειράθηκε αν αυτοκτονήσει πηδώντας από το παράθυρο του διαμερίσματός του στον 3ο όροφο. Τον πρόλαβαν. Αλλά υπάρχουν απορίες για το πώς αυτός έγινε διεθνής».

Για το αν είχε ψυχολογικά προβλήματα: «Ήταν δύσκολη περίοδος γι αυτόν. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα χώρισε με τη γυναίκα του. Βγαίνει από τους πίνακες της FIFA στο τέλος του χρόνου. Υπήρξε κριτική στον Βασσάρα που συνέχιζε να τον ορίζει».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κολτσέσκου: «Υπάρχει ανακοίνωση της ρουμανικής ομοσπονδίας που περιμένει την έκθεση της UEFA. Ο παλιός Ρουμάνος διαιτητής Ίον Κρατσιουνέσκου, που σφύριξε στον τελικό του Champions League του 1995 μεταξύ Άγιαξ και Μίλαν, βγήκε και είπε ότι είχε δικαίωμα να δείξει κόκκινη στον τέταρτο. Η UEFA πρότεινε να στείλει τον Κολτσέσκου στο VAR και να συνεχιστεί το ματς αλλά η Μπασάκσεχίρ δεν δέχτηκε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.