Δεν είναι ΠΑΟΚ… «αυτό»!

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πάμπλο Γκαρσία ζήτησε παίκτες συγκεκριμένους. Οπωσδήποτε, σχεδόν απαίτησε, έναν αριστερό μπακ και έναν αμυντικό χαφ. Μετά την φυγή του Γιαννούλη, τη συμπεριφορά του Αουγκούστο και τον δανεισμό του Εσίτι ήταν όχι απλά προαπαιτούμενη αλλά κρίσιμα αναγκαία η απόκτηση δυο παικτών. Όποιος επιπλέον ερχόταν θα ήταν μια ενίσχυση, ένα δώρο της διοίκησης. 

Κι όμως εκεί στον ΠΑΟΚ το πάνε ανάποδα. Φέρανε το δώρο, τον Καγκάβα και ως αριστερό μπακ αντί να αποκτήσουνε ένα δοκιμασμένο παίκτη όπως ο Φεράρι, επειδή το είπανε κάποια ραδιόφωνα και εφημερίδες πήραν δανεικό από την Τσέλσι έναν παίκτη που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με 36 παιχνίδια στα 6 χρόνια. Όσο για αμυντικό χαφ μέχρι τώρα κουβέντα. Ο Γκαρσία τους ζήτησε να φέρουν έστω τον Χαρίση αλλά επειδή αυτός έχει μάνατζερ τον Κουτσολιάκο δεν το προχωράν στον ΠΑΟΚ. Λες και η μελλοντική αγωνιστική κατάσταση της ομάδας εξαρτάται από τον μάνατζερ. Με μια κουβέντα έχουνε μετατρέψει τον ΠΑΟΚ σε ένα μίνι μάρκετ, ένα μπακάλικο όπου τους ενδιαφέρει να περνάν οι μήνες και να βγαίνει το μεροκάματο. Διώξατε από την ομάδα με τον τρόπο σας όσους αισθανόταν το DNA της. 

Σήμερα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι ελάχιστοι και προέρχονται μόνο από τις ακαδημίες. Στο νταμπλ είχαμε μέχρι και 6 Έλληνες μέσα στην ενδεκάδα. Δεν εννοούμε ότι οι ξένοι παίκτες υπολείπονται σε αξία αλλά όταν έρθει ή ώρα που ο παίκτης πρέπει να βγάλει από την ψυχή του για να δώσει στην ομάδα, ο Έλληνας, αυτός που μεγάλωσε με τον ΠΑΟΚ θα είναι εκεί και θα το κάνει όσο μπορεί καλύτερα. Τώρα έχεις έναν Αογκούστο που του έχεις δώσει όλο το δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να φύγει όποια στιγμή θέλει ασχέτως αν η ομάδα πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια για την απόκτησή του. Πότε επιτέλους κάποιοι θα πάνε στην εξέδρα όχι τόσο για να τιμωρηθούν όσο για να γίνει ευρέως γνωστό ότι στον ΠΑΟΚ τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν περνάνε. Το ίδιο έκανε ο Ζαμπά το ίδιο και ο Άπκομ αν και είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις. 

Δυστυχώς όλο αυτό που περιγράφεται πιο πάνω δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος από τις αστοχίες , την δυσλειτουργία, την προχειρότητα που υπάρχει φέτος. Το να θεωρείς μια χρονιά μεταβατική ή ακόμη και δυο δε σημαίνει ότι κάνεις ό,τι να ναι. Ότι δεν έχει πρόγραμμα και δε βάζεις τις βάσεις για το μέλλον, ότι δεν προστατεύεις τον προπονητή πάνω στον οποίο υποτίθεται θα στηρίξεις γι’ αυτό το σχέδιο. Αν δε μπορεί ο κ. Δούκας, ο κ. Γκαγκάτσης, ο κ. Κυριάκος να μας εξηγήσουν ας βγει η κυρία Γκοντσάρεβα ή ο κ. Γιώργος Σαββίδης. Όλοι μας θέλουμε συσπείρωση στις τάξεις των οπαδών προκειμένου σιγά- σιγά ο ΠΑΟΚ να ανέβει και πάλι επίπεδο. Όμως έχουμε θέματα που οδηγούν τον κόσμο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Της αποσυσπείρωσης, της απογοήτευσης ακόμη και του εκνευρισμού. 

Έπονται οι εκλογές της ΕΠΟ με Ζαγοράκη που ήδη δημιουργεί θέμα στις τάξεις των οπαδών. Ε λοιπόν δε πάει άλλο. Αντί να λύνουμε θέματα βρίσκουμε καινούργια όχι μόνο να ασχολούμαστε αλλά να κάνουν ζημιά στην ομάδα. Μέσα στο επικοινωνιακό και διοικητικό κενό ο ΠΑΟΚ βαδίζει σ’ ένα δεύτερο γύρο όπου ΜΟΝΟΣ του ο ΓΚΑΡΣΙΑ θα προσπαθήσει να περισώσει την κατάσταση δίχως τα όπλα που θα έπρεπε ήδη να έχει. 

Ελπίζουμε έστω και τώρα να βγει κάποιος να μας πει τι γίνεται. Αυτό θέλουμε εμείς και επιθυμεί διακαώς ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.