Δεν είναι πανάκεια ο Μπότο, μόνος του δουλειά δεν κάνει...

Αρις Νικολάκης03 Ιανουαρίου 2022


Χρόνια πολλά και καλά κι ευτυχισμένα. Με υγεία…

Να βάλει ο Μεγαλοδύναμος το χέρι Του, για το ωσαννά της λύτρωσης από τον κορωνοϊό. Όσο το βάζουμε εμείς… Για το ανάθεμα της είμαστε!

Να προσέχουμε λοιπόν, υγεία για να έχουμε… Αλλιώς; Έτσι που καταντήσαμε οι πολίτες του τόπου (με ευθύνη φυσικά, και της Πολιτείας) … Όλη την «άλφα-βήτα» του κορωνοϊού θα υποστούμε. Κι ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Κατά τα άλλα… Μας έλεγε καλός φίλος: «Πρώτη φορά βλέπω Αϊ Βασίλη με άδεια χέρια». Θεωρούσε κι αυτός την έλευση του Ζοσέ Μπούτο πρωτοχρονιάτικο δώρο για τον ΠΑΟΚ. Πλανήθηκε πλάνων… κι αυτός. Ο Πορτογάλος αφ’ ενός δεν είναι πανάκεια. Δε γίνεται τεχνικός διευθυντής, να είναι πανάκεια. Κι αφ’ ετέρου το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα κι εντός κι εκτός γηπέδων. Όποια καλή μπάλα παίζει ο Ζοσέ Μπούτο… Μόνος του δουλειά για τον ΠΑΟΚ δεν κάνει.

Αυτά είπαμε. Αυτά συμφωνήσαμε με τον καλό μας φίλο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται συντονισμένα ομαδική δουλειά. Με άλλα λόγια; Για να γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα θέλει δουλειά συνολική. Είναι δε, καλός οιωνός ο κατ’ αρχήν κοινός τόπος διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας με την τεχνική διεύθυνση της ΠΑΕ.

Η έλλειψη τεχνικού διευθυντή - κρινόμενη εκ του αποτελέσματος της βεβαίως, βεβαίως – έβλαψε σοβαρά την υγεία του Κυπελλούχου. Να ήταν όμως, μόνον αυτή η αιτία της παταγώδους αποτυχίας στο Πρωτάθλημα … Καλά θα ήταν. Δεν ήταν μόνοναυτή. Ήταν κι οι λαθεμένες εκτιμήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήταν κι η λαίλαπα των τραυματισμών. Ήταν, ήταν, ήταν… Δεν αλλάζει κάτι το ξύσιμο πληγών. Δεν ωφελεί την υγεία του ΠΑΟΚ. Τι την ωφελεί; Η αναγνώριση κατ’ αρχήν των αιτιών των πληγών. Και στη συνέχεια η θεραπεία κι η ενίσχυση του οργανισμού του ΠΑΟΚ ώστε, να μην πληγωθεί ξανά τόσο βαρια από τέτοιες αιτίες…

Η αρχή πάντως, έγινε. Η καλή αρχή, έτσι; Αναγνωρίσθηκαν ευθύνες διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ. Άλλος ένας καλός οιωνός. Καταγράφηκαν τα παθήματα. Κι η καταγραφή της θα ωφελήσει εάν αυτά, τα παθήματα, καταστούν μαθήματα. Απομένει η δρομολόγηση θεραπείας κι η ενίσχυση.

Όλα αυτά υπό την αφόρητη πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ε, δεν είναι κι εύκολο έργο να ανασυγκροτείται μία ομάδα και να διεκδικεί διακρίσεις (με τίτλους…) συνάμα. Δύσκολο είναι αλλά δεν έχει άλλον δρόμο, για να βαδίσει ο ΠΑΟΚ. Είναι ο μοναδικός. Είναι και δίχως γυρισμό!

Υπάρχει βέβαια, κι η άλλη όψη της υπόθεσης. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εκτέλεση αυτού του έργου υπάρχουν δεδομένα, τα οποία με ορθή αξιοποίηση δύνανται να εξελιχθούν σε εχέγγυα για την επιτυχία του. Με ορθή αξιοποίηση, έτσι;

Καλή Χρονιά. Με υγεία…

ΥΓ 1 : Κάθε εξέλιξη με Ζαμπά και Τσόλακ δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη. Τα πάντα ρει πλέον, στον ΠΑΟΚ…

ΥΓ 2 : Εμείς θεωρούμε πως τον τελευταίο καιρό κατέστη πλέον, προτεραιότητα, τω προτεραιοτήτων, ω προτεραιότητες… Ο τερματοφύλακας για τον ΠΑΟΚ! Εσείς;

ΥΓ 3 : Δεν είναι θέμα τόσο τεχνικής ηγεσίας ή αθλητικής διεύθυνσης της ΠΑΕ η απόδοση της κολοσσιαίας – για το ελληνικό ποδόσφαιρο - επένδυσης στα τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ. Είναι κυρίως, θέμα διοικητικής ηγεσίας…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.