Δεν είναι Μπεσίκτας ή Μπενφίκα αλλά…

Αρις Νικολάκης29 Σεπτεμβρίου 2020

Κατ’ αρχήν παραμένουμε, από προχθές, με την απορία: Είναι λογικό να δοκιμάζεται σε αγώνα Πρωταθλήματος ενδεκάδα η οποία δεν έχει δοκιμασθεί καν έστω σε προπόνηση; 

Στη συνέχεια επιμένουμε: Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ έπρεπε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να επιλέξει ανάμεσα στον αγώνα με τον Βόλο και στον αγώνα με την Κράσνονταρ… Τον αγώνα με την Κράσνονταρ, θα επέλεγε. Εάν κι εφ’ όσον έπρεπε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ … Και καταλήγουμε: Ο γέγονε , γέγονε. Τι μέλλει γενέσθαι είναι το θέμα. Και τι θέμα; Πρωταρχικής σημασίας. Για να μην πούμε ζωτικής καθώς ο ΠΑΟΚ έχει υποχρεώσεις με υψηλούς στόχους εντός κι εκτός συνόρων!  

 Όλα αυτά δίχως να υποτιμούμε την απώλεια τεσσάρων βαθμών σε τρεις αγώνες Πρωταθλήματος αλλά… Αναλογιζόμενοι πως πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχασε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά, με τις δυο ήττες στην Τούμπα. Και θεωρητικά, από τον αποπροσανατολισμό και τον ορυμαγδό της σκευωρίας με τα περί πολυιδιοκτησίας. Έχουμε την άποψη πως δεν είναι καταστροφή αυτή η απώλεια. Είναι μεγάλη ζημιά. Δε λέμε. Δεν είναι καταστροφή για τον ΠΑΟΚ. Ποιόν ΠΑΟΚ; Εκείνον κόντρα σε Μπεσίκτας, Μπενφίκα ακόμη και Κράσνονταρ.  

Αρκεί φυσικά, να μην πάει χαμένη αυτή η θυσία… Επειδή περί θυσίας πρόκειται, στον βωμό της πρόκρισης στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κι εμείς την καταγράφουμε στο παθητικό του Αμπέλ Φερέιρα. Όπως καταγράψαμε στο ενεργητικό του και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όλα κι όλα… Είναι πάντως, κάτι ακόμη. Οι είκοσι έξι παίκτες σε έξι αγώνες και δη σε επίσημους… Σαν δίκοπο μαχαίρι φαίνονται. Αφ’ ενός τονίζουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους κι αφ’ ετέρου τονίζουν την αναζήτηση του για τους καλύτερους. Οξύμωρο σχήμα; Έτσι ή αλλιώς ακόμη και με πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Τσάμπι0νς Λιγκ χρειάζεται τάχιστα η ολοκλήρωση της αναζήτησης. Κι όχι άλλα …πειράματα. 

Τούτο επειδή και με τον Ατρόμητο και με τον Βόλο πειράματα – με πολύ, πάρα πολύ ρίσκο – έκανε ο Πορτογάλος προπονητής. Έχοντας πάντως, σοβαρή αιτιολογία. Την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από αυτήν (ο σοβαρός ΠΑΟΚ την… έχει!) δε θα έχει πλέον, αιτιολογίες και για άλλα.. Για να λέμε όμως, την πάσα αλήθεια στον αγώνα με την Κράσνονταρ (αυτός είναι όλα τα λεφτά… Κυριολεκτικά και μεταφορικά!) ο σοβαρός ΠΑΟΚ χρειάζεται καθαρό μυαλό. Χρειάζεται τη συνταγή με την οποία αυτός ο ΠΑΟΚ με το κουμάντο του Αμπέλ Φερέιρα ξεπέρασε και Μπεσίκτας και Μπενφίκα… Κι ενώ Μπενφίκα και Μπεσίκτας ως ομάδες είναι υψηλότερου βαθμού δυσκολίας από την Κράσνονταρ, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη ρωσική ομάδα είναι υψηλότερου βαθμού δυσκολίας από τους προηγούμενους. 

Ξέρετε γιατί. Η ελληνική ομάδα έχει ντεζαβαντάζ τα οποία δεν είχε. Είναι πίσω από τη ρωσική στην κούρσα της πρόκρισης. Παίζει για ένα αποτέλεσμα. Είναι φορτωμένη άγχος. Κι έχει ήδη δώσει …προκαταβολή τέσσερεις βαθμούς (σε τρεις αγώνες) Πρωταθλήματος για την απόκτηση της πρόκρισης. Ως εκ τούτων η Κράσνονταρ δεν είναι Μπεσίκτας ή Μπενφίκα αλλά… Έτσι όπως είναι τα δεδομένα είναι κατά πολύ δυσκολότερος για τον ΠΑΟΚ ο αγώνας τους! Κι επιτρέψτε μας, να επαναλάβουμε πως ο ΠΑΟΚ θέλει κι άστρο. Δίχως αυτό δε πάει στα άστρα! Δεν είχε με Ατρόμητο και Βόλο. Εάν είχε; Ακόμη και με τα τρελά πειράματα του Αμπέλ Φερέιρα θα μετρούσε 3/3 νίκες… Είπαμε όμως, ο γέγονε γέγονε. Τι μέλλει γενέσθαι έχει πρωταρχική – και γιατί όχι… Ζωτική – σημασία για τον ΠΑΟΚ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.