Δεν είναι μόνο μια μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, είναι κυρίως μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου

Γιώργος Καραγιάννης10 Ιουλίου 2020

Η απόφαση του CAS να επιστρέψει τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ και να ζητήσει την επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσής του από τις ελληνικές αρχές είναι μια μεγάλη νίκη του Δικεφάλου και συνάμα μια ακόμη μεγαλύτερη ήττα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Του ελληνικού ποδοσφαίρου και των δικαστικών αρχών του που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα αποδεχόμενα την… αυθεντία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μιας ομάδας ανθρώπων που επέλεξε με αστεία επιχειρηματολογία να παίξει το ρόλο του δικαστή και το ακόμα χειρότερο να αποδεχτούν και οι ίδιοι οι δικαστές πως έχει δικαίωμα να το κάνει. Μη επιτρέποντας σε έναν μεγάλο σύλλογο να δικαστεί!

Το CAS με τη γρήγορη απόφασή του λέει το προφανές «Ασχοληθείτε με την ουσία, μην εκτελείτε τον ΠΑΟΚ γιατί το είπε μια δικηγόρος και κάποιος οικονομολόγος, δικαστες είστε... δικάστε». 

Και ξεφτιλίζει τους πάντες. Όπως και αυτούς που με ελαφρότητα χρέωσαν τον Ιβάν Σαββίδη ως τον… δικτάτορα του ποδοσφαίρου μας που ελέγχει αποφάσεις και πρόσωπα που αποφασίζουν. Ανέκδοτο…

Για τον ΠΑΟΚ είναι και ένα μήνυμα πως όταν δουλεύει σωστά και οργανωμένα όπως έκανε το διευρυμένο νομικό του τμήμα με την υπόθεση του CAS, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτε. Σε δίκες φυσικά που οι δικαστές… δικάζουν! (επιτρέψτε μας τη συνεχή επανάληψη της φράσης)

Είναι και μια ευκαιρία που άξιζε να πάρει ακόμα και αυτή η κακή ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση. Γιατί αυτοί οι βαθμοί κατακτήθηκαν στο γήπεδο και για τις επιδόσεις του σ’ αυτό πρέπει να κριθούν ο Πορτογάλος και οι παίκτες του. Όχι πως είναι εύκολο να το κάνουν με όσα μας έδειξαν στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στο +3 από την ΑΕΚ και καλείται στα επόμενα τρία παιχνίδια να υπερασπιστεί αυτή τη διαφορά.

Δε σημαίνει πάντως πως ακόμα και η επιτυχής υπεράσπισή της θα αλλάξει πολύ τα πλάνα του Ιβάν Σαββίδη. Το καλοκαίρι θα είναι καυτό σε όλα τα επίπεδα για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα που έφερε τα τρία κύπελλα και το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και πρέπει να αρχίσει ένα νέο πρότζεκτ…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.