Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ, ο κόσμος το ξέρει, ας το… μάθουν και ο Φερέϊρα με τους παίκτες

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Φεβρουαρίου 2020

Αν ο Φερέιρα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποδώσουν την ήττα από τον Παναθηναικό στην κακή ψυχολογία της ομάδας εξ’ αιτίας των εξωαγωνιστικών γεγονότων, ο ΠΑΟΚ θα κινδυνεύσει πολύ γρήγορα να βγει νοκ άουτ και από τους δύο φετινούς στόχους του. Αν ο Φερέιρα πιστέψει ότι η διαφορά όλη ήταν η αποτελεσματικότητα του Παναθηναικού έναντι των χαμένων ευκαιριών του ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν θα έχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί. Αν οι παίκτες φαντασιωθούν ότι ακόμη και σ’ αυτόν τον αγώνα… έπαιξαν καλά, τότε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι η ομάδα τους, εκτός από τον Ολυμπιακό, έχει τελικά πολλούς αντιπάλους τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο, οπότε αν συνεχίσει αυτές τις κακές εμφανίσεις πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει τον έναν έστω από τους δύο στόχους.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναικό γιατί ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι κακός και γιατί οι παίκτες του έκαναν πολλές γκάφες, όπως και ο προπονητής τους, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια ακριβώς είναι η στρατηγική του. Αυτή είναι η αλήθεια κι αν δεν τη δουν κατάματα, αν δεν την παραδεχτούν όλοι μαζί, δεν θα βελτιωθούν ποτέ. Ακόμη και μετά το παιχνίδι με τον Βόλο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν, στην κυριολεξία, οι παίκτες βγήκαν και είπαν ότι παίζουν μια χαρά! Το ίδιο και μετά από πολλά παιχνίδια που είχαν επίσης κακή απόδοση. Στο ίδιο μοτίβο και ο Φερέιρα, που ποτέ δεν αναγνώρισε ότι η ομάδα δεν βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Δεν πρέπει, όμως, να ζουν με ψευδαισθήσεις, ούτε να κρύβονται πίσω από τις νίκες. Ο κόσμος χαίρεται με τις νίκες, αλλά, εδώ και πολύ καιρό ανησυχεί, γιατί βλέπει ότι η ομάδα δεν “τραβάει”. Δεν είναι αυτός ο αληθινός ΠΑΟΚ. Δεν είναι ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ. Δεν είναι ο αήττητος πρωταθλητής. Οι οπαδοί του το ξέρουν. Ας… το μάθουν, επιτέλους ο κόουτς και οι παίκτες κι ας στρωθούν στη δουλειά για να ξαναγίνει η ομάδα ο κανονικός ΠΑΟΚ…

Μακάρι αυτή η ήττα, ενόψει μάλιστα και των δύο αγώνων Κυπέλλου με τον Παναθηναικό, να φανεί χρήσιμη. Να τους ταρακουνήσει, να τους υποχρεώσει να κάνουν ειλικρινή αυτοκριτική και να βρουν τον τρόπο να ξαναπαίξουν, επιτέλους, καλό ποδόσφαιρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.