Δεν είναι απλά, αγώνας τριών βαθμών απόψε…

Αρις Νικολάκης05 Φεβρουαρίου 2023

Υπάρχει μία – ασυζητητί – διαφορά απόψε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το τράβηξε από εδώ, το τράβηξε από εκεί… Κατέληξε σε έναν σκελετό ενδεκάδας. Ο Μίτσελ όσο να το τράβηξε από εδώ, όσο να το τράβηξε από εκεί… Δεν έχει καταλήξει. Και πώς να καταλήξει με τέτοιο ρευστό ρόστερ. Με άλλο κοιμάται Με άλλο ξυπνά ο Ισπανός. Ο Ρουμάνος ακόμη και σε περιόδους ξαγρύπνιας του… Το ρόστερ παραμένει κατά κανόνα σταθερό. Κατά κανόνα έτσι; Εξαίρεση ο Τάισον, εξαίρεση κι ο Τόμας Κεντζόρα…

Με λίγα λόγια; Η συνοχή της ενδεκάδας του «δικέφαλου» είναι καλύτερη της ενδεκάδας των «ερυθρόλευκων» Και τούτο – κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη – είναι μία σημαντική παράμετρος του αποψινού αγώνα στην Τούμπα. Υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να παραχθεί το μάξιμουμ της ισχύος των γηπεδούχων. Για να αξιοποιηθεί αυτή η παράμετρος σε βάρος των γηπεδούχων. Αλλιώς; Θα πάρει κρίμα κι άδικα… Τζάμπα θα πάει η επική προσπάθεια προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ για την αγωνιστική τους ανάκαμψη.

Ναι, αλλά… Για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Ο αποψινός αγώνας του ΠΑΟΚ με τα 32 γκολ και του Ολυμπιακού με τα 35 θα κριθεί στις άμυνες τους. Ο ΠΑΟΚ των 13 γκολ κι ο Ολυμπιακός των 12 δε θα παίξουν για την ισοπαλία, λέμε εμείς. Η ισοπαλία θα βολέψει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Εάν κι εφ’ όσον φυσικά, «καθαρίσουν» με τις δικές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις….

Ο Ολυμπιακός έχει 273 τελικές προσπάθειας, με μο 0.1282 γκολ/προσπάθεια.. Ο ΠΑΟΚ έχει 238 με μο 0.1345 γκολ/προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός χρεώνεται με 878 λάθη. Ο ΠΑΟΚ με 892.

Με άλλα λόγια; Οι αγωνιστικές διαφορές των αποψινών αντιπάλων δεν είναι σοβαρές. Ήτοι, είναι στα ίδια αγωνιστικά επίπεδα μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Για να επιμένουμε εμείς πως η ισχύς… Η ενέργεια κάθε ομάδας ανά μονάδα του χρόνου… Θα διαμορφώσει την εξέλιξη του αγώνα στην Τούμπα.

Με την παράμετρο της ατμόσφαιρας να είναι 100-0 υπέρ των γηπεδούχων. Αρκεί αυτή η …κοχλάζουσα ατμόσφαιρα – επιμένουμε και σήμερα σε τούτο – να είναι ελέγξιμη. Και να μην ξεχειλίσει. Να μην καταστεί ανεξέλεγκτη. Όπως διακαώς επιθυμεί και σφοδρώς επιχειρεί κάθε διεκδικήτρια τίτλου όταν φιλοξενείται στην Τούμπα.

Κι ο αγώνας αυτός, ο αποψινός δεν ανήκει στην κατηγορία του ενός αγώνα ο οποίος ισούται με τρεις βαθμούς. Αυτός ισούται με παραπάνω βαθμούς! Στο ταμείο του… Δεν τους κερδίζει απλά, ο νικητής, Τούς χάνει ο ηττημένος!

ΥΓ 1 : «Είμαι ΠΑΟΚάρα αλλά θέλω, να πάρει ο Παναθηναϊκός το Πρωτάθλημα». Τάδε έφη Γιώργος Αυτιάς. Τρώγοντας λόγια ουδείς έπαθε δυσπεψία. Έτσι ή αλλιώς πάντως, τιμά (δε χωρά αμφιβολία περί τούτου) το ψωμί που τρώει στο κανάλι του προέδρου του Παναθηναϊκού…

ΥΓ 2 : Μπράβο στον Στέφανο Τσιτσιπά: «Σκεφτόμουν τους αδικοχαμένους πιλότους μας στην διάρκεια του αγώνα», είπε μετά την πρώτη του (…νικηφόρα) μάχη για το Davis Cup!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.