«Δεν είχαμε συγκέντρωση στο τέλος, να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα»

Γιώργος Πετρίδης15 Ιανουαρίου 2020

Στις κακές αποφάσεις στο τέλος και στην έλλειψη συγκέντρωσης στάθηκε στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την Ντιζόν, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην Ντιζόν. Είναι πραγματικά καλή ομάδα. Στο τέλος ήταν λίγο τυχερή και νίκησε. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να συνεχίσουμε».

Για το τελευταίο τρίλεπτο: «Δεν νιώθω καλά, νιώθω άβολα. Να βλέπεις έναν παίκτη σου να τραυματίζεται έτσι είναι δύσκολο. Η σκέψη μας είναι στον Σταύρο. Θα πω όμως ότι είχαμε κακές αποφάσεις επιθετικά. Είχαμε πει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο δεν το κάναμε. Αμυντικά σε δύο κατοχές δεν είχαμε συγκέντρωση να παίξουμε όπως είχαμε πει. Αυτά συμβαίνουν. Προσπαθήσαμε όμως πολύ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στον κυρίαρχο στόχο μας».

Ο Σμιθ τόνισε πως η πίεση της Ντιζόν στο τέλος έπαιξε τον ρόλο της.

«Δύο μεγάλες ομάδες έπαιξαν σήμερα. Ήμασταν καλοί και νομίζω ότι δεν υπήρξε διαφορά μεταξύ των αντιπάλων. Η Ντιζόν έβγαλε κάποια plays εμείς είχαμε κακή συνεννόηση και το πληρώσαμε. Εκτελέσαμε καλά το πλάνο μας αλλά πρέπει να δούμε το επόμενο παιχνίδι με συγκέντρωση και να παίξουμε σκληρά».

Για το τι έφταιξε στα τρία τελευταία λεπτά: «Έτσι είναι το μπάσκετ. Μας πίεσε η Ντιζόν, χάσαμε την επικοινωνία μας στην άμυνα και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν. Δεν παίζουν τυχαία στη διοργάνωση και δεν είναι τυχαία πρώτοι στον όμιλο. Εμείς δεν πρέπει να παίζουμε 37 αλλά 40 λεπτά. Μόνο έτσι παίρνεις τις νίκες».

«Δεν τα παρατήσαμε όταν ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι»

Ο προπονητής της Ντιζόν, Λοράν Λενέιμ, στάθηκε στον περιορισμό των σκόρερ του ΠΑΟΚ αλλά και στο γεγονός πως η ομάδα του δεν τα παράτησε όταν ο Δικέφαλος γύρισε το παιχνίδι. 

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Καταρχήν ελπίζω να είναι καλά ο Σχίζας. Όλοι τρομάξαμε αλλά χαίρομαι γιατί έμαθα ότι είναι καλύτερα. Ως προς το παιχνίδι ξέραμε ότι με νίκη θα εξασφαλίζαμε σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση γι' αυτό και είναι σημαντικό ότι τα καταφέραμε, γιατί κατά 90-95% είμαστε στα πλέι οφ. Είχαμε σκαμπανεβάσματα πάντως, θέλαμε να περιορίσουμε τους σκόρερ του ΠΑΟΚ, το κάναμε σε κάποιες στιγμές αλλά σε κάποιες άλλες. Δεν τα παρατήσαμε όταν γύρισε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι αφού βγάλαμε ενέργεια που είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας μας».

Ο Αμπντουλαγιέ Λουμ από την πλευρά του στάθηκε στην καλή αμυντική προσπάθεια της ομάδας του. 

«Είναι σημαντική νίκη γιατί έχουμε σχεδόν περάσει πια στα πλέι οφ. Κάναμε καλή δουλειά, αμυνθήκαμε καλά για τρία δεκάλεπτα και πήραμε το αποτέλεσμα. Προσωπικά κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθάω με την ενέργεια μου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.