«Δεν έχω ζήσει βία στην καριέρα μου, να βγουν τα ονόματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Metrosport Team10 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ολυμπιονίκης, Βασίλης Τσολακίδης, και μίλησε για τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από 22 αθλητές της ενόργανης γυμναστικής για άσκηση βίας και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Ελληνας ολυμπιονίκης τόνισε πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ σημείωσε πως αν όλα καταγγέλονταν νωρίτερα θα μπορούσαν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Αυτό το διάστημα είμαι ομοσπονδιακός προπονητής, ασχολούμαι με παιδιά στη Μίκρα. Με λυπούν αυτά που γίνονται στις μέρες σε όλα τα αθλήματα. Στα γυμναστήρια που είμαι δεν έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Τα παιδιά έχουν αλλάξει και οι συνθήκες το ίδιο. Το άθλημά μας και ο πρωταθλητισμός είναι σκληρά. Σαφώς και πρέπει να δοθούν ονόματα και να πάνε στην δικαιοσύνη και αυτά τα άτομα να αποβληθούν από τον χώρο μας. Πρέπει να γίνει αυτό για να μπορούν οι γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στα γυμναστήρια έχοντας καθαρή τη συνείδησή τους. 

Δεν έχω ζήσει ποτέ βία, ευχαριστώ τους προπονητές μου που έγινε κάτι τέτοιο και ακόμη και η ένταση μεταξύ αθλητή και προπονητή ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Η άσκηση βίας σε αθλητές είναι στερεότυπα που έχουμε αντιγράψει από το ανατολικό μπλοκ. Εγώ όταν σταμάτησα στα 36 μου αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να ξεπεράσω στον εαυτό μου. Οπότε να ξέρετε ότι ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός. Εμένα ως προπονητή με θίγουν αυτά που ακούγονται και θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Για το χρονικό διάστημα που βγήκε όλα αυτά στην φόρα: «Δεν έχει σημασία πότε το έχουν εκφράσει οι υπόλοιποι, αν ήταν λόγω της καραντίνας ή όχι. Η αρχή ήταν με την Μπεκατώρου και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι πήραν το θάρρος. Αυτό έπρεπε να γίνει για μένα ήταν να γίνει παλαιότερα γιατί τα περισσότερα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Δεν έχει σημασία αν οι προπονητές θα έβγαιναν εκτός χώρου, σημασία έχει πως τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να είναι εκτός αθλητισμού. Κατακρίνουμε τα εγκλήματα που έγιναν και θα έπρεπε να γινόταν γνωστά νωρίτερα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.