«Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον ΠΑΟΚ, φίλε, το έχει εκτοξεύσει το πρεστίζ του»

Δημήτρης Κανελλάκης20 Δεκεμβρίου 2023

Έγραφα τις προάλλες για τα τεράστια οφέλη που απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας, κυρίως, της ευρωπαϊκής πορείας του, αλλά και της γενικότερης παρουσίας του η οποία αποπνέει... φρεσκάδα, υγεία, προοπτική.

Μου έλεγε χθες ένας φίλος, ο οποίος είναι πιστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ και ειδικά στα παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκτός Ελλάδας φροντίζει να είναι πάντα παρών, πόσο απολαμβάνει την φετινή πορεία της ομάδας του.

"Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει φέτος. Δεν θυμάμαι ποτέ, και ξέρεις ότι ακολουθώ πολλά χρόνια τον ΠΑΟΚ, να μας αντιμετωπίζουν με τέτοιον σεβασμό στην Ευρώπη. Αυτό που έζησα στη Γερμανία, στο ματς με την Άϊντραχτ στην Φραγκφούρτη, ήταν εντυπωσιακό. Οι οπαδοί της Άϊντραχτ μιλούσαν με θαυμασμό για τον ΠΑΟΚ. Και δεν το έκαναν για να μας κολακεύσουν, το έκαναν επειδή το αισθανόταν. Είμαι βέβαιος γι' αυτό", μου είπε ο φίλος μου.

«Ο ΠΑΟΚ χτίζει πολλά χρόνια τώρα ένα αξιοπρόσεκτο προφίλ στην Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι η ομάδα που θα προχωρήσει πολύ, που θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά έχει πετύχει μεγάλες νίκες, απέναντι σε σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπ, έχει ακουστεί το όνομά του. Πίστεψέ με ότι φέτος σε αυτό το ευρωπαϊκό προφίλ ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει πάρα πολλούς πόντους, έχει εκτοξεύσει το πρεστίζ του", πρόσθεσε στην κουβέντα που είχαμε ο φίλος, εμφανώς ενθουσιασμένος.

Αυτός ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος. Τον αισθάνονται πολλοί άνθρωποι. Διαπερνά οριζόντια τους φίλους του ΠΑΟΚ και είναι τεράστια κατάκτηση του Λουτσέσκου και των παικτών του. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για φίλαθλο ελληνικής ομάδας να πηγαίνει με χαρά στο γήπεδο και να φεύγει με ακόμη μεγαλύτερη. Να το φχαριστιέται αυτό που είδε, να απολαμβάνει την ομάδα του, το κλίμα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Δεν είναι υπερβολές όλα αυτά. Είναι μια πραγματικότητα για την οποία μιλάνε όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά την πορεία του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι ελκυστικός. Όπως ήταν την περίοδο της κατάκτησης του νταμπλ. Ξαναμεγαλώνει ο ΠΑΟΚ. Όχι ότι μίκρυνε... Απλά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την κατάκτηση του νταμπλ και μετά η αγωνιστική δυναμική του υποχώρησε κάπως.

Αυτό, πλέον, δεν ισχύει. Γι' αυτό και όλοι συμφωνούν πως ο φετινός ΠΑΟΚ θέτει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.