Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα του Έλληνα διαιτητή, Ολυμπιακός -Κλάτενμπεργκ μαζί και του χρόνου;

Metrosport Team04 Μαΐου 2022

Αθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Θα μπορούσε άνετα να σταθεί ως ένα ρητορικό ερώτημα υπό την έννοια ότι οι απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων είναι εκ των προτέρων γνωστές. Δεν αναφερόμαστε σε κάποιου είδους συμφωνία έναντι ανταλλάγματος, χρηματικού ή άλλου! Δεν έχουμε καμία απόδειξη. Μπορεί άλλωστε η διατήρηση της θέσης για τον Κλάτεμπεργκ από μόνη της να αποτελεί ένα οικονομικό βραβείο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Ενώ όμως αποδείξεις δεν υπάρχουν, αποχρώσες ενδείξεις υφίστανται και μάλιστα φανερώνονται όλο και πιο συχνά. Η σχέση παρουσία στους στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτής της ικανότητας και δυναμικής του Ολυμπιακού. Όσο ο Ολυμπιακός δε μπορεί να κερδίσει και τον πιο αδιάφορο αντίπαλο τόσο περισσότερο εμφανίζεται αυτή η αποχρώσα ένδειξη ήτοι ο Έλληνας διαιτητής για να διαπράξει μια εξόφθαλμη και εγκληματική για το επάγγελμα του διαιτητική παρουσία. Με διάφορα διαιτητικά τρικ που ενίοτε έχουν και την υποστήριξη του Var όπου επίσης συμμετέχουν Έλληνες διαιτητές, ο Ολυμπιακός είτε λαμβάνει υπέρ του αποφάσεις δημιουργήματα τις φαντασίας των προαναφερόμενων που τον ευνοούν είτε αποκρύπτονται και δε λαμβάνονται αποφάσεις που μπορούν να του στερήσουν αποτέλεσμα. 

Θα μπορούσαμε να θέσουμε ως διαιτητικό ορόσημο της εγκληματικής -νοηματικά- για το ποδόσφαιρο οργάνωσης την διαιτησία του Αθηναίου Παπαπέτρου μέσα στο Περιστέρι πριν από 18 μήνες. Όμως τα λάθη που έγιναν εγκλήματα είχαν αρχίσει πολύ πιο νωρίς. Διαιτητές που δεν απέβαλαν παίκτες, που δεν έδιναν κίτρινες κάρτες, που με τη μέθοδο των συνεχόμενων ανύπαρκτων φάουλ έξω από την περιοχή του αντιπάλου του Ολυμπιακού, έγιναν τα μόνιμα όπλα του Κλάτεμπεργκ στο σχέδιο του να τα έχει καλά με την ομάδα του Δημοσίου. Βλέπετε αυτός ήταν ο σκοπός και των δύο. 

Ο πρώτος να παραμείνει και ο δεύτερος να ευνοείται έστω και από τους Έλληνες γιατί από τους ξένους ήταν κομματάκι δυσκολότερο (όχι ότι δε συνέβη). Εκτός από τις απίστευτες , αρχικά, διαιτησίες του Παπαπέτρου και την αναγκαστική ολιγόμηνη τιμωρία του, συνεχίσαμε με το Μανούχο ενώ πριν δυο μέρες ο Καραντώνης έβαλε τη σφραγίδα του στο πρωτάθλημα. Δε χρειάστηκε να παρακολουθήσουμε περισσότερο από το δεύτερο ημίχρονο. Φάουλ ανύπαρκτα, ανάποδα, καθυστερήσεις έξι λεπτών που δεν υπήρχαν και επιπλέον καθυστερήσεις μέχρι να σημειώσει γκολ ο Ολυμπιακός. Στο 98’ έληξε το ματς. Αν παρατηρήσετε σε όλα τα ματς που κερδίζει με ένα γκολ ο Ολυμπιακός οι καθυστερήσεις είναι ελάχιστες, ενώ ισχύει το αντίστροφο όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το ενδεδειγμένο.

Τα παραπάνω κατά λάθος τα υποστήριξε και ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού κ. Νικολακόπουλος. Τι έγραψε πριν λίγες μέρες ο εν λόγω κύριος; «Η διαιτησία είναι υπεύθυνη που στα δυο ματς του κυπέλλου αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ». Συμφωνούμε απολύτως μαζί του. Ήταν υπεύθυνη γιατί έκανε τα αυτονόητα. Δεν ευνόησε τον Ολυμπιακό. Που τα στηρίζει τα παραπάνω; Ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν μπόρεσε να κερδίσει τα τελευταία χρόνια τον ΠΑΟΚ με Ιταλούς και Ισπανούς διαιτητές. 

Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό το επιχείρημα δείχνει το πόσο ανίκανοι και με μετατρεπόμενη βούληση είναι οι Έλληνες διαιτητές όταν παίζουν τον Ολυμπιακό; Τι θέλει να μας πει ; Ότι υπάρχει κάποια ευρωπαϊκή συμμαχία να μη κερδίζει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ; Είναι φανερό ότι δεν μπορεί με αντικειμενική διαιτησία, ιδίως τον τελευταίο καιρό, ο Ολυμπιακός να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Μέλημα της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι να πατάξει αυτό το φαινόμενο των Ελλήνων διαιτητών διότι και του χρόνου μπορεί να δούμε μια ομάδα που δεν αξίζει να είναι πάνω από την 5η θέση να παίρνει πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.