Δεν έχασε δύο βαθμούς ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, αλλά κέρδισε έναν...

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2022


Αγαπητή Metrosport

Είναι κέρδος για τον ΠΑΟΚ η ισοπαλία στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Πήρε έναν βαθμό από το ντέρμπι και δεν έχασε δύο. Γιατί με δύο ευκαιρίες σε όλο το ματς και με χτυπητή αδυναμία στη δημιουργία ήταν δύσκολο να νικήσει. Γιατί αν δεν υπήρχε ο Κοτάρσκι να μπλοκάρει το πέναλτι του Γκρέι και, γενικά, αν δεν υπήρχε ο Κοτάρσκι, το πιθανότερο ήταν να χάσει. Συνεπώς, κρατάει αυτόν τον έναν βαθμό και τίποτε άλλο. Προφανώς, πρέπει να προβληματιστούν παίκτες και Λουτσέσκου γιατί με τέτοια απόδοση και με τέτοιες αδυναμίες μεσοεπιθετικά δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσει η ομάδα τον τίτλο, αν υποτεθεί βέβαια ότι αυτός είναι ο στόχος της.

Το ματς άρχισε με κατοχή μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά παρά λίγο να πληρώσουν την επιμονή των αμυντικών να αλλάζουν πάσες μεταξύ τους και με τον Κοτάρσκι. Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες σε μοιρασμένο παιχνίδι, με πολύ πάθος, με πολλή δύναμη στις διεκδικήσεις της μπάλας και με επιθετικές διαθέσεις, αλλά χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους και χωρίς επικίνδυνες καταστάσεις για τις δύο εστίες.

Μια κεφαλιά του Αουγκούστο από καλή θέση πέρασε άουτ, ο Κοτάρσκι πέταξε την μπάλα κόρνερ σε ένα δυνατό μακρινό σουτ του Μαντσίνι κι αυτά μόνο ήταν όσα είδαμε σε ένα πρώτο ημίχρονο, που για κάθε ουδέτερο φίλαθλο σίγουρα θα ήταν βαρετό.

Οι δύο ομάδες πήραν άριστα για την ανασταλτική λειτουργία τους, αλλά πολύ μικρό βαθμό στην ανάπτυξή τους και στη δημιουργία ευκαιριών. Ειδικά για τον ΠΑΠΚ ήταν σαφές ότι “πονούσε” στα χαφ. Δημιουργικά, ο Αουγκούστο και ο Ντάντας ήταν… ωσεί παρόντες.

Με τον Ματέο Γκαρσία να βγάζει άουτ από κοντά την μπάλα με τακουνάκι και τον Τόμας με προβολή εξ επαφής να βρίσκει το σώμα του Κουέστα σε μια σπουδαία ευκαιρία, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο κι αμέσως μετά ο Κουλιεράκης με ένα άγαρμπο πέναλτι απειρίας πάνω στον Εμπαγκατά έδωσε την ευκαιρία στον Γκρέι να σκοράρει, αλλά στην εκτέλεσή του ο Κοτάρσκι κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα διατηρώντας το 0-0. Ακολούθησε μια εντυπωσιακή απόκρουση του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σε ένα πολύ ωραίο σουτ του Μάνου Γκαρθία και με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών φάνηκε ότι ο Αρης είχε γίνει πιο πιεστικός και πιο απειλητικός. Εξ ου και οι τρεις γρήγορες αλλαγές του Λουτσέσκου, με Βιειρίνια αντί Τσαούση, Μπίσεσβαρ αντί Ντάντας και Ολιβέιρα αντί Τόμας.

Με τις αλλαγές που και ο Τερζής έκανε και με τον Πάλμα πλέον στο τερέν, ο Αρης, αντί να φορτσάρει περισσότερο, έχασε τον ρυθμό του, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε μάταια να βρει τρόπο να αναπτυχθεί. Ο Λουτσέσκου πέρασε και τον Ελ Καντουρί αντί του Ζίβκοβιτς, για να μπούμε έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που είχε στο μεταξύ επιβάλει η καταιγίδα. Τελικά το 0-0 παρέμεινε, σε ένα όμως επεισοδιακό χωρίς κανέναν λόγο φινάλε, στο οποίο είδαν κόκκινη κάρτα ο Νταμπό και ο Ελ Καντουρί.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.