Δεν δίνουν καλό παράδειγμα οι ιεράρχες, προβληματίζουν και το ποίμνιό τους

Δημήτρης Κανελλάκης27 Οκτωβρίου 2020

Οι ιεράρχες και οι ιερείς μας οφείλουν αυτή την περίοδο να μην στέκονται στους τύπους αλλά να κοιτάνε την ουσία.

Η επίκληση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει η εκκλησία προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, δεν βοηθάει ώστε να αλλάξει η εικόνα που έχει ο κόσμος, βλέποντάς τους αυτές τις μέρες, κατά τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, να μην χρησιμοποιούν μάσκες.

Οι ιεράρχες και οι ιερείς μας πρέπει να καταλάβουν ότι η μέγιστη υποχρέωσή τους αυτή την περίοδο είναι να αποτελέσουν ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τους πιστούς, στην προσπάθεια για τον έλεγχο της πανδημίας.

Δεν αρκεί οι Μητροπολίτες να βγάζουν ανακοινώσεις, με τις οποίες προτρέπουν τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα, όταν οι ίδιοι λειτουργούν σα να μην συμβαίνει τίποτε.

Δεν έχει κανένα νόημα καμία ανακοίνωση, δεν την λαμβάνει καν υπόψη ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποιμνίου, όταν δεν βλέπει τον δεσπότη του να εφαρμόζει αυτός πρώτος όσα οι ειδικοί μάς ζητούν για να μην έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν λέω να φοράει ο ιεράρχης ή ο ιερέας την μάσκα μέσα στο ναό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει φορώντας μάσκα. Υποχρεούται, όμως, να την φοράει μέχρι να φτάσει στο ναό. Υποχρεούται να τη φοράει όταν κυκλοφορεί στο δρόμο, όταν πηγαίνει να αγοράσει έναν καφέ και να τον πάρει μαζί του.

Με λύπη το λέω, ότι βλέπω πολλούς ιερείς, ενώ οι πιστοί γύρω τους φοράνε μάσκες παντού, πλέον, αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα.

Η στάση τους αυτή ούτε να ελεγχθεί η πανδημία βοηθάει, ούτε την εικόνα της εκκλησίας μας. Ως ένας άνθρωπος που πιστεύει, δεν διστάζω να πω ότι ενοχλούμαι από την στάση τους και γίνομαι έξαλλος με ορισμένους ιερείς που προτρέπουν κιόλας τον κόσμο να μην φοράει μάσκα.

Προσωπικά διαφωνώ, αλλά αποτελεί δικαίωμα του καθενός να θεωρεί ότι η πίστη είναι πάνω από κάθε ιό και να λαμβάνει “Σώμα και Αίμα Χριστού”

Δεν είναι δικαίωμα, όμως, κανενός ιερέα και κανενός ιεράρχη με την συμπεριφορά του να ακυρώνει τον σχεδιασμό της Πολιτείας και τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.