Δεν αρκεί η διάθεση για Γκαρσία

Metrosport Team29 Μαΐου 2020

Ο Άρης, μέσω της διαρροής του για την πρόταση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, που κατατέθηκε στον Ερυθρό Αστέρα για τον Ματέο Γκαρσία, έδειξε έμπρακτα τη διάθεση που υπάρχει από πλευράς του Θόδωρου Καρυπίδη για την ενίσχυση της ομάδας. Αρκεί όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνο η διάθεση; Η απάντηση προφανώς είναι όχι.

Κι αυτό φάνηκε εκ πρώτης όψεως στην αρνητική απάντηση που απέσπασαν οι «κιτρινόμαυροι» από την ομάδα της Σερβίας. Οι οικονομικές απαιτήσεις της διοίκησης αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθεια του Άρη να φέρει πίσω τον Ματέο Γκαρσία. Όπως προκύπτει, η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα ζήτησε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα για να διαπραγματευτεί την προοπτική αποδέσμευσης του Αργεντινού, ο οποίος έχει ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο και για τον οποίο πέρυσι δαπανήθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτηθούν τα δικαιώματά του από την Λας Πάλμας, προσφέροντας στον ίδιο ετήσιες αποδοχές 500 χιλιάδες. Στην ουσία οι Σέρβοι ναι μεν δεν φαίνεται να έχουν στα αγωνιστικά τους πλάνα τον Ματέο, θα επιδιώξουν δε να βγάλουν και κέρδος από αυτόν, καλύπτοντας έστω τα χρήματα που δαπάνησαν για τη μεταγραφή του.

Οι οικονομικές απαιτήσεις τους από τον Άρη πάντως βάζουν φρένο στην όποια επιθυμία εκφράστηκε με την κατάθεση πρότασης και στην παρούσα φάση δεν αφήνει πολλά περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή βέβαια είναι η μία ανάγνωση.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γενικώς οι «κιτρινόμαυροι». Αρχικά με την απαγόρευση μεταγραφών που τους έχει επιβληθεί από την FIFA. Μπορεί να εκφράζεται αισιοδοξία για άρση του ban, μέχρι να βγει όμως η απόφαση ο Άρης δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εγγραφή νέου συμβολαίου. Επιπλέον, η δυσκολία έγκειται και στο οικονομικό σκέλος. Υπό την έννοια ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται αναφορά στις οικονομικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο και δη στις ελληνικές ομάδες, ανάμεσά τους προφανώς και ο Άρης, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ενώ, στις διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του επόμενου μήνα η αφετηρία των συζητήσεων είναι η αναπροσαρμογή (προς τα κάτω) στους οικονομικούς όρους των συμβολαίων τους.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση του Αρη να καταθέσει πρόταση ύψους 1,2 εκατομμυρίων για τον Ματέο αφενός δείχνει ότι ανεξάρτητα από το ενεργό απαγορευτικό της FIFA η ομάδα “δουλεύει” το πλάνο των μεταγραφών ώστε να είναι πανέτοιμη. Και αφετέρου δείχνει τη διάθεση του Θόδωρου Καρυπίδη, παρά τις οικονομικές δυσκολίες λόγω (και) της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο να μην αποδυναμωθεί το ρόστερ αλλά να το ενισχύσει με παίκτες… τύπου Ματέο Γκαρσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.