Δεν...άρεσε στον Μαρινάκη η φράση «μικρή ομάδα» που απέδωσαν στην Νότιγχαμ- Έτσι αντέδρασε!

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2024

Ο χαρακτηρισμός «μικρή ομάδα» που χρησιμοποίησε ο  CEO της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς, για να περιγράψει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Έβερτον, δεν άρεσε καθόλου στον πρόεδρο της πρώτης, Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα, ο Έλληνας επιχειρηματίας... αντέδρασε σε αυτή την τοποθέτηση. 

Η Φόρεστ και η Έβερτον κατηγορήθηκαν για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας, με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να αντιμετωπίζει μια δεύτερη αξιολόγηση από ανεξάρτητο πάνελ αυτή τη σεζόν, αφού έλαβε ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών για προηγούμενη παραβίαση. Η έφεσή τους κατά αυτής της ποινής εκδικάζεται αυτή την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της επιτροπής, η βουλευτής Caroline Dinenage, έγραψε στην Premier League ζητώντας από τον Μάστερς να διευκρινίσει τις παρατηρήσεις. «Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο Ρίτσαρντ Μάστερς ότι η εννέα φορές νικητής του πρωταθλήματος Έβερτον και η δύο φορές νικήτρια του κυπέλλου Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ είναι "μικροί σύλλογοι" θα έχει προκαλέσει έκπληξη στους θαυμαστές», έγραψε. «Το να προτείνουμε ότι οι σύλλογοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το μέγεθος εγείρει ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με το εάν κάθε μέλος του πρωταθλήματος λαμβάνει πραγματικά δίκαιη και συνεπή μεταχείριση», πρόσθεσε.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την ισότητα των φυλών και των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που φιλοξενεί η Φόρεστ, είπε ότι ήταν δύσπιστος με τους όρους «μεγάλοι» και «μικροί» σύλλογοι, με βασικό μέτρο κατά τη γνώμη του να είναι το πόσους φιλάθλους έχει η κάθε ομάδα.

«Η μεγάλη ομάδα και οι μικρές ομάδες ίσως δεν είναι η κατάλληλη έκφραση», είπε. «Είναι μια ομάδα που έχει πολλή υποστήριξη ή που έχει πετύχει πολλές νίκες ή πολλά τρόπαια. Αλλά αν το αναλύσεις θα δεις ποιες είναι αυτές οι ομάδες, αυτές είναι οι ομάδες με τα μεγάλα πλήθη (σ.σ. πολλούς υποστηρικτές). Σπάνια είναι ομάδες χωρίς σταθερή βάση οπαδών που κατακτούν ένα τρόπαιο. Βλέπεις τη δύναμη των υποστηρικτών και ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά, η υποστήριξη σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.