Δέλλιου: «Αυτή είναι η διαδικασία εμβολιασμού»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Αθανασία Δέλλιου, η οποία είναι μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νοσηλευτικού προσωπικού, και τοποθετήθηκε για την αυριανή ιστορική μέρα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί; :«Είνα όλα έτοιμα ναι, υπάρχουν οι καταστάσεις τις οποίες τις έχουν τα γραφεία λοιμώξεων τα οποία είναι αρμόδια να ενημερώσουν για τον εμβολιασμό και τις ώρες που θα γίνουν. Όσο αναφορά το προσωπικό, ο εμβολιασμός θα γίνει εντός των νοσοκομείων». 

Για το πόσος κόσμος θα εμβολιαστεί: «Ακριβώς δεν ξέρουμε. Γνωρίζουμε πάντως ότι θα εμβολιαστεί το 50% που έχει δηλώσει οτι θα εμβολιαστεί. Το υπόλοιπο, θα εμβολιαστεί στο προσεχές διάστημα. Δεν μπορώ να σας κάνω καμία εκτίμηση».

Για το αν η διαδικασία εμβολιασμού είναι παρόμοια με τα άλλα εμβόλια: «Ο τρόπος δεν έχει καμία διαφορά με τα υπόλοιπα εμβόλια. Η διαφορά είναι στην διάλυση του φαρμάκου. Δεν έχει σημασία αυτό για εμάς, κάθε φάρμακο θέλει συγκεκριμένη διάλυση. Το φάρμακο αυτό για να συσταθεί, θέλει συγκεκριμένη διάλυση. Το φάρμακο αυτό για να συσταθεί, θέλει διάλυση με συγκεκριμένο διαλύτη, δηλαδή μπαίνει μια συγκεκριμένη ποσότητα μέσα στο φυαλίδιο και κάνει το φάρμακο έτοιμο προς χρήση. Το κάθε φυαλίδιο δίνει 5 δώσεις φαρμάκου. Δεν έχει καμία διαφορά με τα άλλα εμβόλια, μόνο η διατήρηση του αλλάζει. Χρειάζεται μεγάλο βαθμό κατάψυξης, από τους -80 μέχρι τους -60.  Από την στιγμή που ανοιχτεί μπορεί να μείνει σε ένα ψυγείο έως και 5 μέρες, ενω σε θερμοκρασία δωματείου για τουλάχιστον 6 ώρες». 

Εσέις θα το κάνετε το εμβόλιο;: «Οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας θα το κάνουν. Υπάρχει πάντα σε κάθε τι καινούργιο μια ανασφάλεια και μια επιφύλαξη. Η ενημέρωση της επιστοιμονικής κοινότητας και της κοινωνίας, είναι αυτή που θα οδηγήσει τον κόσμο όσο γίνεται πιο μακριά απο προκαταλήψεις και φόβο. Τα εμβόλια, είναι τα όπλα που έχουμε για να καταπολεμήσουμε τις πανδημίες. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, δεν θα χαλαρώσουν τα υπόλοιπα μέτρα. Και μάσκα θα φοράμε και αποστάσεις θα κρατάμε». 

Υπήρχε ενημέρωση σε εσάς;« Δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας ούτε εμείς. Ξέρετε, ήταν πολύ μεγάλος και ο φόρτος εργασίας αυτή την περίοδο. Θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη ενημέρωση. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να φύγουν οι όποιες ανσφάλειες στους επαγγελματίες της υγείας. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις».
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.