Δέκα μέρες, μισή χρονιά για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης14 Δεκεμβρίου 2021

Το δεκαήμερο που ακολουθεί για τον Αρη στοιχειοθετεί πρόκληση και αγωνιστικά θα κρίνει πολλά ως προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν. 

Σε αυτό το διάστημα οι Κιτρινόμαυροι θα δώσουν τρεις αγώνες, οι δύο για το Πρωτάθλημα και ο ένας για το Κύπελλο, θεσμός στον οποίο τα τελευταία χρόνια στοχεύουν μέχρι τον τελικό κι αυτό θέλουν να πετύχουν φέτος.

Ουσιαστικά πρόκειται για 270 αγωνιστικά λεπτά μέσα από τα οποία θα κριθεί η (μισή) χρόνια και θα δοκιμαστούν οι δυνατότητες και η προσωπικότητα της ομάδας του Άκη Μάντζιου. 

Είτε πάρει πίσω τους έξι βαθμούς είτε όχι, καθότι εκκρεμεί ακόμη η δικάσιμος επί της έφεσης που κατέθεσε η ΠΑΕ στο CAS, ο Αρης είναι υποχρεωμένος να κλείσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2021 με δύο νίκες και μία πρόκριση. Αν δεν το κάνει, τότε θα κινδυνεύσει με εκτροχιασμό και θα ζορίσει ακόμη περισσότερο τον ίδιο του τον εαυτό στη συνέχεια της σεζόν. 

Το παιχνίδι της Πέμπτης στο Ηράκλειο έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα τελικού, αφού ο ΟΦΗ ξεκάθαρα διεκδικεί φέτος θέση στα play off και αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία βρίσκεται στο +1 με αγώνα λιγότερο (κόντρα στον Απόλλωνα). 

Αυτό σημαίνει πως την Πέμπτη ο Αρης ή θα τον καβατζάρει, ή θα του δώσει επιπλέον χώρο και περισσότερες ελπίδες ν’ απομακρυνθεί. Ακολουθεί το εντός έδρας 90άλεπτο με τον Ιωνικό, όπου δεν χωράει αμφιβολία ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα στοιχειοθετήσει “αυτοκτονία”, και το έτος κλείνει με τον αγώνα Κυπέλλου στις 23/12, πάλι στο Ηράκλειο όπου η ομάδα πηγαίνει έχοντας να διαχειριστεί το ισχυρό προβάδισμα δύο τερμάτων που απέκτησε από τον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτό το απαιτητικό και εξαιρετικά κρίσιμο 10ήμερο ο Αρης, αν δεν θέλει να μπλέκει σε περιπέτειες, είναι υποχρεωμένος να βγάλει ενέργεια, αποτελεσματικότητα και να βρει τον κυνισμό που είχε πριν από τον προχθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, επιστρατεύοντας ως ομάδα την ποιότητα και τις αρετές που έχει δείξει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.