Δείχνει ανθεκτικότητα ο Άρης, ικανός να... σπάσει την τριάδα των ισχυρών

Δημήτρης Κανελλάκης23 Δεκεμβρίου 2020

Ο Άρης επιβεβαίωσε στην Κρήτη τη δυναμική που εμφανίζει από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο...


Απέναντι σε μία από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, όπως είναι ο ΟΦΗ, οι δυσκολίες που συνάντησε ήταν ελάχιστες, η ευκολία με την οποία βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε, μεγάλη.

Οι “κίτρινοι” κερδίζουν κάθε αγωνιστική και ένα ακόμη στοίχημα. Δείχνουν ανθεκτικότητα, αποδεικνύουν ότι η προσπάθειά τους έχει συνέχεια, ότι μπορούν να δίνουν διάρκεια σε όλο αυτό που χτίζουν και φιλοδοξούν να τους κρατήσει εκεί ψηλά που βρίσκονται ως το τέλος της σεζόν.

Είναι ουσιαστικός ο Άρης κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του έως τώρα. Δεν ενθουσιάζει, δεν συνεπαίρνει τα πλήθη, δεν μαγεύει με την απόδοσή του, αλλά διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει κάθε ομάδα σε αυτό το επίπεδο: σταθερότητα, συνέπεια, συγκέντρωση, προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.

Κι όταν έχει τα παραπάνω μια ομάδα, είναι βέβαιο πως δύσκολα θα της ξεφύγει ο στόχος. Σε αντίθεση με την ομάδα που δίνει έμφαση στον εντυπωσιασμό και είναι πολύ εύκολο να πέσει σε παγίδα και να χάσει τον στόχο.

Δημιουργεί την αίσθηση ο Άρης ότι εκκινεί, πλέον, από μια πολύ καλή βάση, η οποία του δίνει τον αέρα που χρειάζεται για να προχωράει χωρίς να κινδυνεύει με κακοτοπιές.

Έχει τα αποτελέσματα, έχει τον ενθουσιασμό, έχει και μια ρέντα η οποία υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την πορεία του προς τα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Το ζητούμενο για τους “κίτρινους” είναι η διατήρηση όλων αυτών των θετικών, όλων αυτών των πλεονεκτημάτων που εμφανίζουν έναντι των περισσότερων από τους αντιπάλους τους.

Αν και στο ποδόσφαιρο είναι παρακινδυνευμένο να κάνεις προβλέψεις για το πώς θα καταλήξει μια προσπάθεια, ειδικά όταν υπάρχει μπροστά περισσότερο από ένας ολόκληρος γύρος στο πρωτάθλημα, ο Άρης την έχει ήδη στο τσεπάκι μια θέση στην τετράδα κι η προοπτική του είναι να δώσει μάχη για την πρώτη τριάδα.

Όπως και προσφάτως έχω γράψει, αν καταφέρει να... σπάσει την πρώτη τριάδα (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) των τελευταίων ετών θα είναι η πρώτη πραγματικά μεγάλη επιτυχία του από τότε που επέστρεψε στην Super League.

Θα είναι μια επιτυχία που συνιστά αλλαγή επιπέδου, η οποία πρακτικά θα τον βάλει στο γκρουπ των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.