Δεδομένο πως το θέλει, να αποδείξει πως μπορεί!

Γιώργος Ζαΐρης14 Μαρτίου 2024

Ο ΠΑΟΚ σήμερα το απόγευμα μπορεί να ρεφάρει με την απόλυτη έννοια της λέξης και να σβήσει όλες τις μουντζούρες των τελευταίων εβδομάδων. Αυτό μπορεί να συμβεί με τη νίκη-ανατροπή απέναντι στην Ντιναμό και την πρόκριση ακόμη και αν αυτή έρθει στη διαδικασία των πέναλτι. Μια πολύ δύσκολη αποστολή και αυτό δεν έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. 

Η μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ σήμερα είναι απέναντι στον εαυτό του. Ξέρετε το «δεν υπάρχει μπορώ, υπάρχει δεν θέλω» δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ σήμερα. Προφανώς και όλοι θέλουν την πρόκριση. Αλλά το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει αποκλειστικά από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι αν μπορεί. Γιατί ο ίδιος ο Λουτσέσκου είπε πως η ομάδα έχει στραγγιστεί (και με δική του ευθύνη προφανώς αλλά και της διοίκησης για την μη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο) και με αυτούς τους παίκτες που παίζουν ασταμάτητα θα πρέπει σήμερα να αποκλείσει την Ντιναμό.

Στην άμυνα δεν ξέρω πόσο μεγάλο ρίσκο είναι να δω τον Αντρέ ως δεξί μπακ στη θέση του Γιόνι. Για μένα δεν είναι γιατί ο Αντρέ ήταν αυτός που έπαιξε απέναντι στην Αϊντραχτ, ο Αντρέ είναι αυτός που έχει την εμπειρία. Ναι θα πει κάποιος πως ο Αντρέ ήταν και αυτός που δεν ήταν καλός στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αν ξαναδείτε προσεκτικά εκείνο το ματς νομίζω πως άδικα είχε γίνει ο σάκος του μποξ από την κριτική.

Σήμερα λοιπόν ο ΠΑΟΚ καλείται να αγωνιστεί απέναντι σε μια ομάδα που και το 2-0 υπέρ της έχει και πέντε βασικούς παίκτες ξεκούρασε στο πρόσφατο ματς Πρωταθλήματος. Η Ντιναμό θα παίξει με φορ τον Πέτκοβιτς, στον ΠΑΟΚ περιμένουμε την επιλογή του Ραζβάν. Μεγάλη πληγή που δεν επουλώνεται παρά μόνο το προσεχές καλοκαίρι. Αλλά το ζητούμενο είναι σήμερα.

Προφανώς και ο κόσμος της ομάδας δεν θα πάει στο γήπεδο με προκατάληψη. Παρά τον όποιο δικαιολογημένο θυμό του. Αλλά για γίνει ο κόσμος ο 12ος παίκτης της ομάδας, πρέπει σήμερα η ίδια η ομάδα να τον κάνει συμπαίκτη: βγάζοντας τουλάχιστον διάθεση να το παλέψει. Αυτό θα το εκτιμήσει ο κόσμος. Αυτό απαιτεί ο κόσμος.

Αν ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση θα πρόκειται για την απόλυτη υπέρβαση. Γνωρίζοντας πως θα έχει κάτι λιγότερο από είκοσι μέρες για να προετοιμαστεί πνευματικά και σωματικά για το ματς στη Λεωφόρο. Εχοντας όμως ως καύσιμο μια πρόκριση στους «8». Αν δεν το καταφέρει, τουλάχιστον αν πείσει αυτούς που θα είναι στο γήπεδο ή αυτούς που δουν το ματς από την τηλεόραση πως τα έδωσε όλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.