Εγκλωβισμένος στη Ρωσία ο Δέδας: «Έλληνες περιμένουν να γυρίσουν»

Metrosport Team08 Απριλίου 2020

Εγκλωβισμένος στην Μόσχα έχει μείνει ο Γιώργος Δέδας, καθώς μετά την οριστική διακοπή της σεζόν στην VTB League και την αποχώρηση του από την Άβτοντορ Σαράτοφ δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Τυπικά δεν έχει τελειώσει η Ευρωλίγκα, αν και μου φαίνεται δύσκολο να ολοκληρωθεί. Εγώ είμαι σε αναμονή στη Μόσχα από την προηγούμενη Τετάρτη. Από την πρεσβεία είπαν ότι θα γινόταν προσπάθεια επαναπατρισμού Ρώσων από την Ελλάδα και θα φεύγαμε και εμείς, αλλά αυτό προς το παρόν έχει παγώσει. Υπάρχει το άλλο σενάριο, να γίνει δικός μας επαναπατρισμός, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα, ποια είναι τα κριτήρια. Οπότε περιμένουμε» είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στο Metropolis 95.5 και πρόσθεσε:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι 110 με 120 Ελληνες από την Ρωσία θέλουν να γυρίσουν. Εχουν απαγορευτεί και οι εμπορικές πτήσεις, έκλεισαν, μάλιστα, και τα χερσαία σύνορα. Σκεφτόμουν να πάω στην Λευκορωσία, αλλά δεν μπορείς να πας ούτε εκεί, δεν επιτρέπεται ούτε οδικώς. Είμαι σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. Εδώ είναι λίγο σαν προάστια. Τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν κανονικά. Ένα καφέ-εστιατόριο είναι ανοιχτό, αλλά για να πάρεις και να φύγεις όχι για να κάτσεις.

Στο κέντρο έχω μάθει ότι δεν κυκλοφορούν, ειδικά αυτοί που είναι πάνω από 60. Οι Ρώσοι τήρησαν από μόνοι τους τους κανόνες, άρα, δεν χρειάστηκε να πάρει η κυβέρνηση αυστηρά μέτρα με πρόστιμα. Δεν θέλουν να τους ξεφύγει η κατάσταση γιατί μετά θα είναι δύσκολο να το περιορίσουν σε μία χώρα τόσο μεγάλη», ενώ όσον αφορά το πως περνάει τον χρόνο του σημείωσε:

«Μιλώντας με φίλους και κάνοντας πράγματα που δεν μπορούσα όσο δούλευα. Αυτό δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να φύγω. Το ψυχοφθόρο, μάλιστα, είναι ότι δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Αυτό που ξέρω εγώ, είναι οι αποφάσεις είναι σε συνδυασμό του Υπ. Εξωτερικών με την αρχή Προστασίας του Πολίτη. Αυτοί οι δύο θεσμοί συντονίζονται για τον επαναπατρισμό. Εχω ακούσει ότι από άλλες χώρες επιστρέφουν. Ελπίζουμε να τελειώσουμε σύντομα.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.