Δε σηκώνεται από τις μύγες… Το σπαθί του!

Αρις Νικολάκης05 Αυγούστου 2020

Είναι αυτογκόλ της νυν Κυβέρνησης η παραμονή του Λευθέρη Αυγενάκη ως υφυπουργού Αθλητισμού. Έχοντας κατορθώσει – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να βάλει απέναντι στη νυν Κυβέρνηση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό η παραμονή του βλάπτει σοβαρά την υγεία της. Ως εκ τούτου αναμένεται στον πρώτο ανασχηματισμό, να είναι ο πρώτος ο οποίος θα αναδομηθεί.

Τις αναβαθμίσεις κι τις προσθέσεις κυβερνητικών στελεχών – όπως ανακοινώθηκαν χθες – δε τις λέμε … Ανασχηματισμό. Δεν αποδίδουμε άλλοθι στη νυν Κυβέρνηση για την παραμονή του Λευθέρη Αυγενάκη αλλά… Ανασχηματισμό δεν τις λέμε τις προσθέσεις και τις αναβαθμίσεις αυτές.

Απορρίπτοντας και δη μετά βδελυγμίας κάθε παρερμηνεία αυτής της θέσης μας καταστούμε σαφές πως περιμέναμε ακόμη κι έτσι την αναδόμηση του. Δεν μπορούμε όμως, να θεωρήσουμε πως η νυν Κυβέρνηση δεν κατέγραψε και δεν καταγράφει το νερό το οποίο ρίχνει στο μύλο της τέως (συγ)Κυβέρνησης ο Λευθέρης Αυγενάκης. Δεν μπορούμε, να θεωρήσουμε πως η νυν Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται πως τα πεπραγμένα του τον κατέστησαν persona non grata για τους τρεις/τέσσερεις των Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βάλτε και τη μακρά αλλά και βαθιά αντιπαράθεση του τόσο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και τις αθλητικές Ομοσπονδίες, για να φθάσετε στο προχωρημένο σημείο της βλάβης εξ αιτίας του στην υγεία της νυν Κυβέρνησης…

Στον ΠΑΟΚ επί παραδείγματι κατόρθωσε – επειδή και πάλι περί κατορθώματος πρόκειται – να ισορροπήσει και να ξεπεράσει μάλιστα, τις ζημιές του επί τέως(συγ)Κυβέρνησης με τις ζημιές (με δική του αποκλειστική ευθύνη) επί νυν! Και το κατόρθωσε με ωμό κι απροκάλυπτο τρόπο αρχής γενομένης από την εμπλοκή του στη σύσταση της ΕΕΑ…

Ο Λευθέρης Αυγενάκης εκτέθηκε κι εξέθεσε. Εξέθεσε και την επιλογή του αλλά κι όσους την πανηγύρισαν. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβομαι πως κι εμείς την χαιρετίσαμε ως ιδιαίτερα θετική κι ελπιδοφόρα. Εκπλήξαμε μάλιστα, ουκ ολίγους τότε. Γνωρίζαμε – έτσι πιστεύαμε τότε – πως πρόκειται για πολιτικό ο οποίος δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, με λεβεντιά και καλώς εννοούμενη μαγκιά. Κι αυτοί … Οι ουκ ολίγοι τώρα μας ψέγουν ολημερίς κι ολονυκτίς. Αποδείχθηκε τελικά, πως δεν γνωρίζαμε. Και το σπαθί του δε σηκώνεται από τις πολλές μύγες...

Κι εάν κι εφ’ όσον με τον ΠΑΟΚ είναι μία περίπτωση σύμπτωσης… Με την ΑΕΚ είναι μία άλλη; Κι άλλη με τον Παναθηναϊκό; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει, να είναι σύμπτωση. Τούτο δε, δεδομένης της αντιπαράθεσης του με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Έτσι ή αλλιώς πάντως, η παραμονή του (αν κι ακόμη ως επιλογή είναι… Αυτογκόλ!) στη νυν Κυβέρνηση δεν είναι ανεξήγητη. Δεν είναι και – κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη – κεραυνός εν αιθρία. Δεν έγινε ανασχηματισμός, βλέπετε. Κανονικός ανασχηματισμός με «φύγε εσύ» κι «έλα εσύ». Και μακριά από εμάς κάθε παρερμηνεία της θέσης μας. Μακριά από εμάς τα περί αναζήτησης άλλοθι για την παραμονή του Λευθέρη Αυγενάκη…

ΥΓ 1 : Τα καλά πρέπει να λέγονται. Αν και δεν είναι κι όλα και πάντα καλά. Οι δυο τελευταίες παραγωγές για την προβολή της ΠΑΟΚ tv είναι ειλικρινά, αριστουργηματικά. Εντυπωσιακές ιδέες!

ΥΓ 2 : Το είχε προαναγγείλει ο δικός μας άνθρωπος, Σωτήρης Τσιόδρας όταν είχε αποχωρήσει από την καθημερινή ενημέρωση για τον Κορωνοϊό. «Εάν με ξαναδείτε, να ανησυχείτε»!!!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.