Δε δικαιούνται να ηθικολογούν και να κατακρίνουν τον Γκαρσία αυτοί που βρωμίζουν το ποδόσφαιρο με τα βοθρολύματά τους

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Μαΐου 2021

Αγαπητή Metrosport

Oποιος δεν σκέφτηκε να πατήσει το stop στη live μετάδοση όταν “έριξε” το βρισίδι στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη ο Γκαρσία έκανε λάθος. Οχι γιατί έτσι επιβάλλει ο καθωσπρεπισμός, αλλά για να μη δοθεί το δικαίωμα στους καθηγητές της αλητείας να χαρακτηρίζουν αλήτη τον προπονητή του ΠΑΟΚ και να ζητούν την τιμωρία του.

Ολοι μας έχουμε βρίσει τον αντίπαλο στο σπίτι μας, στη δουλειά, στην παρέα μας, στην καφετέρια και φυσικά στο γήπεδο. Για να πω την αμαρτία μου, εγώ κατέβαζα καντήλια επί πέντε λεπτά για τον Κρμέντσικ, ένας Θεός ξέρει τι του έσουρα κι αυτού και της… Τσεχίας και στο 90’, όταν έκανε το 2-1, ξέσπασα: “Αντε γ@@@τε τώρα π@@@δες”. Επί λέξει. Αυτό μου βγήκε, αυτό φώναξα και το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου.

Το ίδιο περίπου φώναζε και ο Γκαρσία. Με τον ίδιο τρόπο θα ξεσπούσε και ο Μαρινάκης και ο Μαρτίνς και οι οπαδοί των δύο ομάδων του τελικού. Τίποτε περίεργο και αφύσικο. Η διαφορά είναι ότι όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και το ξέσπασμά σου συνοδεύεται από υβρεολόγιο, δεν πρέπει να μεταφέρεται δημοσίως. Κι ας ξέρουν όλοι ότι ιδιωτικώς... το έχεις γλεντήσει ακόμη και με ακατανόμαστες φράσεις.

Λάθος, λοιπόν, που το ξέσπασμα του Γκαρσία βγήκε στον “αέρα”. Αλλά είναι γελοίο να πιάνονται από αυτό και να ηθικολογούν αυτοί που διδάσκουν την ανηθικότητα. Είναι υποκριτικό να αμπελοφιλοσοφούν παιδαριωδώς αγράμματοι δουλικοί κονδυλοφόροι στις ερυθρόλευκες ιστοσελίδες για να κουνήσουν το δάχτυλο στον Γκαρσία επειδή δεν αποτελεί καλό παράδειγμα. Είναι μικρόψυχο να αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτό που τους πόνεσε βαθιά, τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στον τελικό, για να ασχοληθούν μόνο με το ήθος του Γκαρσία.

Προσωπικά, δεν έχω την απαίτηση αυτά τα παχύδερμα να κατανοήσουν τον λόγο για τον οποίο μισούν την ομάδα τους οι οπαδοί των άλλων ομάδων (χωρίς να φταίει αυτή καθ’ εαυτή η εκάστοτε ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός και η πλειονότητα των οπαδών της). Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μετρούν τους τίτλους τους για να παριστάνουν τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού. Αρα, δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο μεγάλη είναι η χαρά, πόσο έντονη είναι η ικανοποίηση, πόση ηδονή προσφέρει σε έναν αντίπαλο η ταπείνωσή τους. Αυτοί το ονομάζουν κόμπλεξ. Κόμπλεξ κατωτερότητας. Ετσι τους βολεύει, για να νιώθουν ανώτεροι ακόμη και όταν χάνουν μια μάχη και έναν τίτλο.

Αλλά η γελοιότητα έχει και όρια. Ακόμη και αν όλη η Ελλάδα διαγράψει από τη συνείδησή της τον Πάμπλο Γκαρσία (αν, λέμε, γιατί εκτός από αυτούς και κάποιους όμοιούς τους κανείς δεν ασχολήθηκε) το μείζον θέμα είναι ότι δεν δικαιούνται να μιλούν για ηθική, για ευγενή αθλητική συμπεριφορά και για πρότυπα αυτοί που διαχρονικά έχουν βρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα βοθρολύματα που ξερνά η ελεεινή και τρισάθλια νοοτροπία τους. Μαθήματα από εσάς, “κύριοι”, δεν δέχεται ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία, ούτε κανείς άλλος από την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Ψηφίζω ως καλύτερη δήλωση στα επινίκια αυτή που έκανε ο Κρέσπο: “Εχω πιο πολλές φωτογραφίες με το Κύπελλο παρά με τη γυναίκα μου”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.