Δήμαρχος Γρεβενών για Τεντόγλου: «Δεν κοιμήθηκε κανείς - Γιατί πρέπει να αλλάξει ο νόμος»

Metrosport Team02 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης και μίλησε για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με άλμα 8.41 στην τελευταία του προσπάθεια.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα με την επιτυχία του Τεντόγλου. Μας έκανε περήφανους όλους, τα Γρεβενά και όλη την Ελλάδα. Αξίζει να καίμε άπειρο ρεύμα γι΄ αυτό τον αθλητή. Από τους προκριματικούς έχουμε στήσει μια γιγαντοθόνη στο Μέγαρο για να βλέπουμε τις προσπάθειες του Τεντόγλου. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Υπήρχε αγωνία, αλλά μετά στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι. Περιμέναμε σε κάποιο άλμα ότι θα ξεσπάσει ο Μίλτος και έτσι έγινε στο τέλος. Είχαμε αυτή την αίσθηση. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί και αυτό τον βοηθάει ώστε να μπορεί να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις. 

Με την μητέρα του μιλήσαμε μετά τον αγώνα. Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα έρθει στα Γρεβενά. Θα γίνει μια υποδοχή όπως αξίζει σε έναν τέτοιο αθλητή και έναν χρυσό Ολυμπιονίκη. Έχει ήδη ονομαστεί προς τιμήν του το Δημοτικό Στάδιο. Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε τον σύλλογό του και γι΄ αυτό πήγε στην Κηφισιά. Υπάρχουν κι άλλα ταλέντα που χάνονται στην πορεία. Θα μπορούσε ο Δήμος όταν έχουμε έναν τέτοιο αθλητή να μπορεί να τον χρηματοδοτεί. Τώρα, δυστυχώς, δεν γίνεται. Πρέπει να το δούμε άμεσα το ζήτημα αυτό με την Πολιτεία για να αλλάξει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.