Δασκαλάκης: «Κάποια σκαθάρια τρώνε τα λεφτά από τους ποδοσφαιριστές και μετά εξαφανίζονται»

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ, της Βέροιας, του Ολυμπιακού και του Εργοτέλη, Σήφης Δασκαλάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Νίκου Τσουμάνη και στην κατάσταη που επικρατεί με τους απλήρωτους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τα τελευταία μηνύματα του Νίκου Τσουμάνη

Αναλυτικά όσα είπε

Αρχικά ανέφερε: «Εγώ είμαι από τους τυχερούς, καθώς όταν συνταξιοδοτήθηκα από το ποδόσφαιρο, απορροφήθηκα από την οικογενειακή επιχείρηση που είχαμε και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.  

Για τα δεδουλευμένα που δεν εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές: «Κάποια παιδιά όταν σταματούν το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν παίκτες που πήραν τα λεφτά τους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αυτό έχει να κάνει με την παιδεία, που δεν προσέχουν τόσο πολύ οι ομάδες. Θα έπρεπε να λειτουργούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όταν σε μικρή ηλικία βρίσκεσαι να έχεις αρκετά καλά χρήματα στα χέρια σου, δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Το λέω και εκ πείρας, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου, εννοείται πως έκανα μεγάλα λάθη, αλλά είμαι τυχερός που είχα μετά να κάνω μια δουλεία.

Πρέπει να υπάρχει καλύτερη διαχείριση και προστασία των παικτών, γιατί μετά το ποδόσφαιρο δεν έχουν τι να κάνουν και ούτε ξέρουν τι να κάνουν. Με τις πιθανότητες να είναι περισσότερες να χάσουν τα λεφτά που έχουν. Βρίσκονται  κάποια «σκαθάρια» και τους τρώνε τα λεφτά. Τους ποδοσφαιριστές τους πλησιάζουν όταν είναι στο πικ τους, τους «τρώνε» ότι μπορούν να τους φάνε και μετά εξαφανίζονται. Οι λεγόμενοι περιστασιακοί φίλοι.

Από τα μικρά κλιμάκια των ομάδων θα έπρεπε να υπάρχει μια δόμηση της πραγματικότητας που αντιμετωπίσουν ύστερα».

Για το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ορισμένων ποδοσφαιριστών: «Υπάρχει. Πολλοί ποδοσφαιριστές όταν γίνονται επαγγελματίες έχουν βγει από το σχολείο για να προπονηθούν καλύτερα. Το σωστό είναι από τις ακαδημίες να τους τονίζουν ότι πρώτα είναι το σχολείο. Και δεν θα γίνουν όλοι επαγγελματίες, θα γίνουν κάποιοι από αυτούς. 

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, με ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο και έχουν περισσότερο μυαλό από άλλους».

Για το αν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις όπως του Νίκου Τσουμάνη: «Σαφέστατα και μπορεί με μεγαλύτερα ποσά. Για κάποιον 5.000 μπορεί να είναι μηδαμινό ποσό και για κάποιον άλλον να είναι τεράστιο, δεν είναι για όλους το ίδιο ούτε στη ψυχολογία του εκάστοτε του ανθρώπου.

Προσωπικά δεν γνωρίζω παίκτες που δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους αλλά υπάρχουν σίγουρα. Όταν ο Χρήστος Μπούρμπος είχε κάνει μια βαρυσήμαντη δήλωση, πολλοί τον αμφισβήτησαν, τον λοιδόρησαν και μετά από λίγους μήνες είδαμε τι έγινε».

Μπούρμπος: «Μη δούμε καμιά αυτοκτονία ποδοσφαιριστή - Μόνο ο Ηρακλής την πλήρωσε!»

Τέλος, για το αν πηγαίνει γήπεδο ακόμα: «Το αποφεύγω. Φέτος δεν έχω πάει. Έχω ψιλοχαλαστεί, ωραία περάσαμε, πήρα ότι ήταν να πάρω. Το αποφεύγω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.