Δαρδαμανέλης: «Η χειρότερη επιλογή θα είναι αυτά τα στολίδια σαν το Παλατάκι να μην αξιοποιηθούν»

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, τοποθετήθηκε μέσω του Metropolis 95.5 για το Παλατάκι που υπήρχε πρόθεση να παραχωρηθεί σε ιδιώτη και τις αντιδράσεις που υπήρξαν. 

 «Έχουν διαψευστεί όλα από τον κ. Βλαστό. Έχει πει ότι δεν υπάρχει κάτι τετελεσμένο, μόνο σκέψη, οπότε η ανησυχία που προξενήθηκε δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι και εμείς ως Δήμος δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. 

Ενημερωθήκαμε ότι έληξε το παραχωρητήριο και πρέπει να υλοποιήσουμε έναν φορέα που θα μπαίνει ως ομπρέλα, να βάλουμε κάτω από αυτή ιδρύματα και μέσα από αυτό να κάνουμε το Παλατάκι έναν πόλο έλξης πολιτισμού» είπε αρχικά και συνέχισε: «Η χειρότερη επιλογή θα είναι αυτά τα στολίδια να μην αξιοποιηθούν. Εκεί που μπορούμε πρέπει να κάνουμε όμορφα πράγματα για να μην ρημάζουν. 

Μέσα στον επόμενο μήνα θα κάνουμε μία πρόταση προς την ΕΤΑΔ και από εκεί και πέρα, μετά την έγκριση, με ευρωπαϊκά κονδύλια θα προχωρήσουμε. Όπως καταλαβαίνετε, δεν θα γίνει από την μία ημέρα στην άλλη, αλλά οφείλουμε το συντομότερο δυνατό η πρόταση να είναι έτοιμη και να καταλάβουν ότι απέναντί τους έχουν ένα σοβαρό Δήμο.

Εξάλλου, όταν αυτά τα ακίνητα τα διαχειρίζονται από την Αθήνα δεν μπορούν να καταλάβουν την σπουδαιότητά τους. Για εμάς το Παλατάκι είναι ό,τι ο Λευκός Πύργος για τη Θεσσαλονίκη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.