Δαρδαμανέλης: «Οι πρόγονοι μας έκαναν την Καλαμαριά την πιο όμορφη γωνιά της Θεσσαλονίκης»

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος μίλησε για την πληθώρα δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα κάνει φέτος ο δήμος για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

«Με αφορμή τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή θα τιμήσουμε τους προγόνους μας που έκαναν την προσφυγομάνα Καλαμαριά την πιο όμορφη γωνιά της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα της πόλης μας με προσφυγικό πρόσημο και σήμα κατατεθέν της Καλαμαριάς και των Ποντίων έχει στις τάξεις της ανθρώπους από την παλιά φρουρά που ήταν κοντά στους πρόσφυγες κι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε έναν φιλικό αγώνα μνήμης με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή, του Απόλλωνα Πόντου, αλλά κι όλων των ομάδων της Καλαμαριάς. Αμφότεροι θα βραβευτούν και θα στείλουμε ένα μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει να μας χωρίσει τίποτα ανεξαιρέτως τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας μας.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες από τους πρόσφυγες που θα περιγράφουν το πώς ήρθαν και έζησαν τα πρώτα χρόνια στην Καλαμαριά.

Σε όλη τη διάρκεια του έτους θα τρέχει το πρόγραμμα «Δώδεκα μήνες, Δώδεκα Μνήμες, Δώδεκα Γεύσεις», όπου γνωστοί σεφ της Καλαμαριάς θα κληθούν να προτείνουν δώδεκα παραδοσιακές συνταγές της Μικρασίας, μία για κάθε μήνα, σε πελάτες τους. Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου θα έχουν αναρτηθεί και οι συνταγές και όλες οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη δράση.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, προγραμματίζονται συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και χορευτικά δρώμενα, δράσεις με ειδικές θεματικές για το παιδί και για τη γυναίκα, βραδιές ποίησης, σεμινάρια, εικαστικές και ιστορικές εκθέσεις, κ.α».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.