Δαγκώνει ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο!

Κώστας Πετρωτός10 Νοεμβρίου 2020

Η μίνι διακοπή μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε μία πρώτη αποτίμηση του τι νέο έχει φέρει στον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Η διαφορά στον τρόπο με τον οποίο κοουτσάρει σε σχέση με τον Φερέιρα είναι εμφανής, όπως επίσης και το πάθος με το οποίο αγωνίζονται οι παίκτες του. Υπάρχει όμως κάτι ακόμη πιο χτυπητό που μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με την πρώτη ανάγνωση της στατιστικής.  

Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι πολύ πιο ουσιώδης. «Δαγκώνει» τον αντίπαλο και δεν χρειάζεται να δημιουργεί ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Κρατήστε μόνο το παρακάτω στοιχείο: Στα πέντε ματς πρωταθλήματος με τον Φερέιρα ο ΠΑΟΚ είχε 72 τελικές και πέτυχε 6 γκολ και στα δύο με τον Γκαρσία, είχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων αλλά μόλις 27 ευκαιρίες.  

Με απλά λόγια, σε ό,τι αφορά στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα χρειαζόταν 12 ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, ενώ αυτός του Γκαρσία σκοράρει κάθε 4,5 προσπάθειες. Και μην βιαστεί κανείς να πει ότι «ναι, αλλά από τα έξι γκολ, τα τρία ήρθαν με πέναλτι», γιατί όποιος θυμάται τις φάσεις θα συμφωνήσει ότι τα 2 από τα 3 πέναλτι ήταν βέβαια γκολ. Μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο συντριπτικά υπέρ της εποχής Γκαρσία, αν ο Σφιντέρσκι δεν έβαζε δύο γκολ στο 89’ και στο 92΄ αντίστοιχα, περνώντας αλλαγή στον αγώνα με τον ΟΦΗ.  

Η επιλογή του Πολωνού φορ ως βασικού με την έλευση του Γκαρσία είναι μία από τις κινήσεις που άλλαξαν άρδην την επιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο ο τρόπος που ο Ουρουγουανός τεχνικός έφτιαξε ψυχολογικά τους παίκτες του και το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην πρώτη ομάδα, εμφύσησε το πνεύμα νικητή.  

Η λίστα με τα γκολ/ανά τελικές στα ως τώρα ματς του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα: ΑΕΛ 1/17, Ατρόμητος 1/15, Βόλος 0/14, ΟΦΗ 3/14, ΑΕΚ 1/12, Παναιτωλικός 3/15, Απόλλων 3/12.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.