Δ.Παύλου Μελά: Η μνήμη του Αβραμίδη, ο Κούδας και οι βετεράνοι της ΑΕΛ

Metrosport Team05 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου «Σάββας Αβραμίδης» στο Δήμο Παύλου Μελά. Ο Δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Δεμουρτζίδης δημοσίευσε φωτογραφίες από την ημέρα:

«Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο των ακαδημιών αγκαλιάστηκε με τους μεγάλους πρωταγωνιστές των προηγούμενων δεκαετιών στο Δημοτικό Στάδιο Πολίχνης.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του καθιερωμένου τουρνουά ποδοσφαίρου “Σάββας Αβραμίδης” που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Παύλου Μελά, τιμήσαμε τη μνήμη του συντοπίτη και φίλου μας, Παναγιώτη Αργυρόπουλου, ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, της Λάρισας και του Φοίνικα Πολίχνης, που ‘’έφυγε’’ από κοντά μας τον Μάρτιο του 2019.

Θυμηθήκαμε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη τον Σάββα Αβραμίδη, έναν πρωτοπόρο της φιλοσοφίας ανάπτυξης του ποδοσφαίρου από τις μικρές ηλικίες.

Ταξιδέψαμε στη δεκαετία του ΄70, τότε που ο Σάββας δημιούργησε μια άτυπη ομάδα «τσικό» στην περιοχή της Πολίχνης, με την ονομασία Τότεναμ, συγκέντρωνε τα παιδιά στο γήπεδο της Πολίχνης, τους μάθαινε τα μυστικά της μπάλας και τους έδινε πριμ ένα … εισιτήριο λεωφορείου για την Τούμπα, προκειμένου να δοκιμάσουν την τύχη τους στον ΠΑΟΚ!

Όσοι αγαπάμε ακατάπαυστα το ποδόσφαιρο και αυτούς που το σεβάστηκαν και το υπηρέτησαν, είχαμε τη μεγάλη τιμή να μοιραστούμε λίγες στιγμές με τον σπουδαιότερο της ιστορίας της στρογγυλής θεάς, το σύμβολο, τον Μεγαλέξανδρο, Γιώργο Κούδα και με τους συνοδοιπόρους του βετεράνους του ΠΑΟΚ που ετσιθελικά έγραψαν ιστορία για το ποδόσφαιρο και για τη Θεσσαλονίκη κι ας συνάντησαν τεράστια εμπόδια που φάνταζαν ανυπέρβλητα.

Φιλοξενήσαμε παλαίμαχους της Λάρισας που έδωσαν φωνή και δύναμη στο ποδόσφαιρο της ελληνικής επαρχίας και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να τιμήσουμε τη μνήμη του δικού μας Παναγιώτη.

Με την παρουσία των μικρών ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν για τον χάρτινο τιμητικό έπαινο, για τη φανέλα τους και το χειροκρότημα των μεγάλων, γυρίσαμε το χρόνο, έστω για λίγο, στις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80, τους ξερούς αγωνιστικούς χώρους στους οποίους δεν είχε φυτρώσει χορτάρι, τα γήπεδα που “δεν έπεφτε καρφίτσα”, τα τρανζιστοράκια που μας ενημέρωναν για τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας, τα χαρτάκια, τα αυτοκόλλητα, τα μπρελόκ με τους ήρωες της Κυριακής.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει καθημερινά να κοπιάζει για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, να υλοποιεί μικρά και μεγάλα έργα που θα κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη, να φροντίζει για το παρόν, να σχεδιάζει για το μέλλον.

Οφείλει όμως και να τιμά, να σέβεται τους επώνυμους και ανώνυμους και να μεταφέρει τα μηνύματά της ζωής στα παιδιά, για τον δύσκολο, γεμάτο απαιτήσεις, αλλά και υπέροχο κόσμο που ανοίγεται μπροστά τους». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.