Crash test για τους θεσμούς η ποινή του Καραπαπά

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2020

Δυο μήνες “εξόριστος”. Μακριά από τα γήπεδα και τον πολυαγαπημένο του Ολυμπιακό αλλά και την οποιαδήποτε δραστηριότητα του με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο προκλητικός, ασύδοτος και κατ΄ εξακολούθηση υπότροπος τρίτος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κρίθηκε ένοχος για δυσφήμιση του αθλήματος από την αθλητική δικαιοσύνη, η οποία ύστερα από κατά συρροή απαράδεκτες και εμπρηστικές συμπεριφορές του, εδέησε να τον καθίσει στο σκαμνί. Ο πρώην επικοινωνιακός εκπρόσωπος του “θρύλου” με απόφαση του αρμόδιου αθλητικού δικαστή καλείται να απομακρυνθεί από οτιδήποτε έχει σχέση με το άθλημα για δυο μήνες. 

Με την ίδια ποινή και ακριβώς για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε και ο Αχιλλέας Μπέος για τα όσα συνέβησαν μεταξύ τους στο παιχνίδι του Βόλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον το οποίο και επικεντρώνεται στο αν και κατά πόσο θα εφαρμοστεί η ποινή. Ιδιαίτερα, από τον τιτανομέγιστο φον Καραπαπά γιατί ο πανέξυπνος δήμαρχος Βόλου κατά την προσωπική ταπεινή μας άποψη (χωρίς βέβαια να βάζουμε το χέρι μας στο ευαγγέλιο) θα πειθαρχήσει. Είναι αλήθεια πως η κοινή γνώμη έχοντας προφανώς την εικόνα του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου, μέντορα και καθοδηγητή του υπό τιμωρία τελούντος πλέον ξεσαλωμένου παρτενέρ του Σάββα Θεοδωρίδη, περιμένει με ξεχωριστό ενδιαφέρον αν ο υποτακτικός ακολουθήσει τα βήματα και τη συμπεριφορά του αφεντικού του. 

Αν δηλαδή γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες πιθανώς να υπάρξουν. Και όταν λέμε πιθανόν, απλά θέλουμε να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση Μαρινάκη όχι απλά δεν υπήρξαν συνέπειες αλλά αντίθετα είχαμε και επιβραβεύσεις. Με τον τιμωρημένο πρόεδρο του Ολυμπιακού να καθίσταται ισότιμος συνομιλητής κορυφαίων αθλητικών παραγόντων και σύνεδρος σε σοβαρές προγραμματισμένες συσκέψεις που αφορούσαν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι απαγορεύσεις και οι περιοριστικοί όροι εξαφανίστηκαν δια μαγείας. Θαρρείς και ο ένοχος απαλλάχθηκε από κάποια αόρατη δύναμη ή το απλούστερο εγκρίθηκε μια αίτηση χάριτος που είχε υποβάλλει, κάτι που δεν το είχε πάρει χαμπάρι κανείς από εμάς. 

Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως, τίποτε δεν συνέβη από τα παραπάνω. Απλά ο άρχοντας του λιμανιού γρήγορα διαπίστωσε ότι για πάρτη του τα “σκυλιά ήταν δεμένα”. Για όλα αυτά η ποινή του Καραπαπά με ότι μηνυματικό τυχόν προκύψει από την εκτέλεση της θα αποτελέσει ένα crash test των θεσμών. Με την αγωνία αν θα έχουμε την ίδια απαξίωση, τον ίδιο ευτελισμό ή επιτέλους θα δούμε να εφαρμόζεται ο νόμος.

ΥΓ1: Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες είχαμε αλλεπάλληλες μυστικές συσκέψεις των σκευωρών με συμμετοχή της… Σουζάνας με στόχο να οργανωθεί η τελευταία επίθεση. Ο στόχος περιορίστηκε από τον υποβιβασμό στους έστω και δυο βαθμούς αφαίρεση και αυτό προφανώς διότι οι θεόστραβοι την τελευταία στιγμή διαπίστωσαν ότι τα περί πολυ-ιδιοκτησίας ήταν φαιδρολογήματα. “Οτι πάρουμε θα είναι κέρδος” συμφώνησαν οι συνωμότες.

ΥΓ2: Μήπως μπορείτε να μας πείτε τις απόψεις σας για το Ατρόμητος-Βόλος; Με το Πειραιωτάκι, Τσαμούρη να κάνει όργια; Και όσο σκέφτομαι ότι αυτό το Πειραιωτάκι μαζί με το άλλο Πειραιωτάκι (Παπαπέτρου) είχαν επιλεγεί για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο ‘’Κλεάνθης Βικελίδης’’.

ΥΓ3: Στο χθεσινό σχόλιο η εισαγωγή του κειμένου επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά. Ζητούμε συγνώμη, μικρό το κακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.