Crash test αποδείξεων στην Τούμπα, ο Πάμπλο και οι παίκτες πανέτοιμοι

Δημήτρης Μπούζας24 Ιανουαρίου 2021

Σημαντικό παιχνίδι και εξίσου σημαντικό εξυπακούεται ότι θα είναι και το αποτέλεσμα του. Αφορά και τις δύο ομάδες οι οποίες αυτή τη στιγμή διεκδικούν το πολύτιμο τρίβαθμο, προκειμένου να διατηρήσουν επαφή με τους στόχους τους. Και όταν λέμε στόχους, εννοούμε τη συγκεκριμένη στιγμή, το καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν με κάποιες ελπίδες και μέσα από τα πλέι οφ ότι καλύτερο μπορούν. 

Είναι αλήθεια ότι οι αντίπαλες ομάδες (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Έχουν βελτιώσει την εικόνα τους και την ψυχολογία τους. Ωστόσο χωρίς την πρόθεση να φανούμε ευχάριστοι, πολύ περισσότερο και προκατειλημμένοι, σε μια απόπειρα σύγκρισης, δίνουμε χωρίς επιφύλαξη όχι τον ρόλο του θεωρητικού φαβορί, αλλά ένα συν περισσότερο βάση μιας λογικής ποδοσφαιρικής εκτίμησης στους γηπεδούχους. 

Ο ΠΑΟΚ των τελευταίων αγωνιστικών σαφέστατα έχει ένα προβάδισμα. Το οποίο όμως καλείται και να το επιβεβαιώσει στην πράξη. Είναι αλήθεια ότι ο Πάμπλο στο μικρό διάστημα της παρουσίας του κατάφερε να διορθώσει πολλά και να αποκαταστήσει αγωνιστικές και ψυχολογικές ισορροπίες μετά τις διαταραχές που άφησε πίσω του ο προκάτοχος του. Στον αντίποδα και οι παίκτες βρήκαν τον εαυτό τους, ανταποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την γενναιοδωρία του Πάμπλο, την οποία εισέπραξαν στον δίκαιο τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει και τους «διαχειρίζεται». Είναι καλά τα πράγματα σήμερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και σε ότι αφορά αποκλειστικά τις σχέσεις κόουτς και παικτών. Κάτι βέβαια που δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε σε ότι αφορά το ρόλο του άσχετου Γερμανού τεχνικού διευθυντή. 

Συνοψίζοντας επιμένουμε ότι το σημερινό παιχνίδι είναι ένα crash test αποδείξεων. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ των τελευταίων αγωνιστικών επαναλαμβάνουμε ότι έχει το λόγο, τα κίνητρα αλλά και τη δυνατότητα να επαληθεύσει την ανωτερότητα του. Διαιτητής στο ντέρμπι ένας παλιός γνώριμος με πλούσιο βιογραφικό. Ο αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ όρισε τον Σλοβένο Ζλάτκο Βίντσιτς. Το όνομα του είχε βρεθεί πέρυσι στις ατζέντες της Σέρβας πορνοστάρ Τιγιάνα Μαξίμοβιτς, την οποία η αστυνομία της Λιουμπλιάνας είχε συλλάβει πέρυσι στα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας, εντοπίζοντας τη σε μια βάρκα με άλλες τρεις του ιδίου θηράματος. Η Μαξίμοβιτς είχε κατηγορηθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών. Λέγεται ότι ο Βίντσιτς αυτοβούλως κατέθεσε ότι η Τιγιάνα ήταν για ένα μεγάλο διάστημα φιλενάδα του. Με αυτή την κατάθεση του η τελευταία απέφυγε τελικά τη σύλληψη.

ΥΓ: Απαρατήρητο, ως εκ τούτου και ασχολίαστο, πέρασε το γεγονός του ορισμού του Παπαπέτρου σε ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά στο VAR στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Μετά από την επιλογή του ως τέταρτου ακόμη και σε παιχνίδια που είχαν ξένο διαιτητή (τι σύμπτωση κι αυτή και τα δύο του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό) και τους αλλεπάλληλους ορισμούς του, είτε ως πρώτου, είτε ως VARιστα σε όλα τα δύσκολα για την ομάδα της πόλης του και της καρδιάς του, ο περί ου ο λόγος ρέφερι ο οποίος στα πρώτα βήματα του επιχείρησε να δείξει ένα προφίλ ουδέτερο και ανεξάρτητο, από όσα κληρονομικά του άφησε ο αρχισφαγέας πατέρας του, σιγά – σιγά μπαίνει στον ίσιο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι, ακολουθώντας τα χνάρια του Σπάθα, του Παπουτσέλη, του Μπριάκου, του Μποροβήλου, του Καλαθενού, του Κασναφέρη και του Τσουκαλαδέλη. Μεγάλε Τριτσώνη, τα διαιτητικά τιμ που επιλέγεις... κατά παραγγελία είναι απίστευτα. Ξεθάρρεψες όμως και θα εκτεθείς γιατί από ότι φαίνεται άρχισες να φροντίζεις και για τα παραρτήματα του αφεντικού σου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.