Conor McGregor: O «Notorious» επέστρεψε

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς 

6 Οκτωβρίου του 2018. Τότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον McGregor στο κλουβί.Το διάστημα των 15 μηνών που μεσολάβησε μετά την ήττα του Ιρλανδού από τον Ρώσο πρωταθλητή Khabib Nurmagomedov, θεωρείται υπεραρκετό και η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Conor θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο στο Las Vegas. Αντίπαλος του αυτή την φορά ένας πραγματικός “warrior” του αθλήματος, ο Αμερικανός Donald “Cowboy” Cerrone!

Η “χρυσή” δεκαετία του Ιρλανδού σταρ

Αλητεία,ικανότητα,όνειρα και αυτοπεποίθηση.Όλες αυτές οι αρετές χαρακτηρίζουν απόλυτα τον άνθρωπο που ήταν άσημος μέχρι το 2010 και κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια να γίνει ένας από τους καλύτερους και πλουσιότερους πυγμάχους όλων των εποχών.Ο Conor McGregor,γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1988,μεγάλωσε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Όνειρο του κατά τα πρώτα παιδικά του χρόνια ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, μέχρι που έριξε την πρώτη του μπουνιά σε έναν καυγά στο σχολείο.

Εκεί “γεννήθηκε” το ταλέντο και η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες. Ένα ταλέντο που τον οδήγησε στην λίστα με τους 10 πλουσιότερους αθλητές του πλανήτη,σύμφωνα με το Forbes, αλλά κυρίως του χάρισε στιγμές,δόξα και χαρίσματα που ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα είχε.Από την ηλικία των 17 ετών,πίστευε στον εαυτό του,είχε “τυφλή υπακοή” στα όνειρα του και..μπόλικη αυτοπεποίθηση.Ούτως ή άλλως αυτά είναι τα συστατικά που οφείλει να έχει κάποιος για να γίνει νούμερο ένα στον κόσμο.Ο “διαβόητος” Ιρλανδός δεν έμεινε στο ταλέντο του.Δεν έμεινε καν στα λόγια που πολλές φορές θεωρούταν υπερβολικά ή και προσβλητικά για τον αντίπαλο.Δούλεψε πάρα πολύ για να φτάσει εδώ που είναι τώρα.

Οι ώρες που περνούσε στο γυμναστήριο ήταν περισσότερες από αυτές που περνούσε με την οικογένεια του,όπως έχει δηλώσει. Το ring έγινε το “σπίτι” του και ο προπονητής του,John Cavanagh, o πιο πιστός του φίλος. Από τα πρώτα του ακόμη βήματα στον χώρο του MMA (Μεικτές Πολεμικές Τέχνες) κατάφερε να ξεχωρίσει για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν αλλά και για τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του.Το διάστημα από το 2011 (όταν έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του στο UFC) μέχρι και το 2014 ήταν το πιο παραγωγικό του μέχρι σήμερα, καθώς νίκησε και στους 14 επίσημους αγώνες που αγωνίστηκε και μάλιστα τους 12 από αυτούς με νοκ άουτ.Έχοντας γίνει είδωλο για πολλούς νέους ανθρώπους εκεί έξω και όντας το μεγαλύτερο brand name στην ιστορία του UFC, o McGregor συνέχισε να γράφει την δική του ιστορία. 

Η πρώτη ζώνη ήρθε τον Δεκέμβριο του 2015 με έναν τρόπο που ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν.11 δευτερόλεπτα.Τόσα χρειάστηκε για να θέσει εκτός μάχης τον αντίπαλο του και προκάτοχο της ζώνης στην κατηγορία featherweight, Jose Aldo. Με το «θανατηφόρο» αριστερό του χέρι να είναι το μεγαλύτερο του “όπλο”, ο αγαπημένος όλων των Ιρλανδών έγινε πλουσιότερους κατά 50 εκατομμύρια δολάρια εκείνο το βράδυ. Η αρχή λένε είναι το ήμισυ του παντός και αυτό εφαρμόστηκε πλήρως στην περίπτωση του.Ένα χρόνο αργότερα,σε μία βραδιά,ένα event που ο ίδιος και οι φανατικοί υποστηρικτές του θα θυμούνται για πάντα κατάφερε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.Νίκησε τον Αμερικανό Eddie Alvarez στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης παρουσία 65.000 θεατών και έγινε ο πρώτος fighter στην ιστορία του UFC που έχει στην κατοχή του ζώνες από δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Έγραψε ιστορία και το όνομα του με χρυσά γράμματα στο άδυτο των πολεμικών τεχνών. Ένας αληθινός showman του αθλήματος που το μότο του στη ζωή είναι ένα και δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του. «We’re not here to take part, we’re here to take over!» (μετάφραση: Δεν είμαστε εδώ απλά για να λάβουμε μέρος, είμαστε εδώ για να κυριαρχήσουμε)

Οι πρώτες ήττες και η παρολίγον απόσυρση του


Στις 5 Μαρτίου του 2016 ο Ιρλανδός έχασε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς.Ο Nate Diaz εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις λιγοστές αδυναμίες του McGregor και τον νίκησε δίκαια μετά από 3 γύρους.Ήταν ένα αποτέλεσμα,μία στιγμή που θόλωσε εντελώς τον Ιρλανδό. Σε συνέντευξη μετά τον αγώνα παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου στον συγκεκριμένο αγώνα,ωστόσο στους μήνες που ακολούθησαν έδειχνε να έχει τάσεις φυγής από το άθλημα. Η απόσυρση από την ενεργό δράση σε πολύ μικρή ηλικία δεν ήταν κάτι που απλώς πέρασε από το μυαλό του.

Το ανακοίνωσε κιόλας δύο μήνες αργότερα με ένα τουιτάρισμα στον λογαριασμό του.Είχε όμως πολλά να δώσει ακόμη στο άθλημα και το ίδιο το άθλημα του “φώναζε” να γυρίσει.Χωρίς να πει πολλά,ανέσυρε την δήλωση περί απόσυρσης και ζήτησε ρεβάνς με τον Ντίαζ.Απέδειξε ότι είναι πραγματικός πρωταθλητής και σπουδαίος αθλητής όταν και στις 20 Αυγούστου του ίδιου έτους όχι απλά επέστρεψε αλλά νίκησε τον Αμερικανό σε μία πραγματική μάχη 5 γύρων που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.Κέρδισε τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια πολλών μεγάλων πυγμάχων αλλά και του ίδιου του Ντίαζ που σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα έπλεξε το εγκώμιο του Ιρλανδού σούπερ σταρ. 

Η δεύτερη ήττα ήρθε στην προηγούμενη επίσημη αναμέτρηση του από τον νυν πρωταθλητή και νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Khabib Nurmagomedov.Σε ένα fight που παρακολούθησαν παραπάνω από 100 εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο και χαρακτηρίστηκε ως ως σημαντικότερος αγώνας όλων των εποχών για το UFC (Ultimate Fighting Championship) ο Ρώσος πολεμιστής ισοπέδωσε τον Ιρλανδό αποδεικνύοντας ότι ήρθε για να μείνει! Όσο απίθανο κι αν ακούγεται,ο Conor McGregor έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από το 2016 και εκείνη την ιστορική βραδιά στην Νέα Υόρκη.

Η μάχη με έναν γνήσιο..Cowboy


Ο οικογενειάρχης πλέον Conor,μετά την ήττα του από τον Khabib επικεντρώθηκε στις επιχειρηματικές του ασχολίες και άφησε σε δεύτερη μοίρα το MMA.Επιστρέφει στο 8γωνο μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο για να αντιμετωπίσει έναν αληθινό “μονομάχο”. O Donald Cerrone που έγινε ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο Cowboy είναι γνήσιος Αμερικανός που μεγάλωσε στην Arizona και έχει περάσει..μια ζωή μέσα στα ρινγκ! Όσο σκληρός κι αν φαίνεται μέσα στο ρινγκ,άλλο τόσο ευαίσθητος και αληθινός είναι εκτός αυτού.Με τις φιλανθρωπικές του πράξεις έχει βοηθήσει πολύ κόσμο στην Αμερική και πάντα ένα μέρος των εσόδων του από τους αγώνες πάει σε φιλανθρωπικά σωματεία.

Πάντα μάχιμος και επικίνδυνος για κάθε αντίπαλο, διακρίνεται για τα πολύ καλά wrestling skills του,τα πολύ δυνατά χτυπήματα του αλλά και για το γεγονός ότι δεν τα παρατάει ποτέ και μένει στο 8γωνο μέχρι να ξοδέψει και την τελευταία σταγόνα αίματος. Aποδεικτικό στοιχείο της ποιότητας του 36χρονου, το γεγονός ότι σε 50 επίσημες αναμετρήσεις στο UFC μετράει 37 νίκες και 13 ήττες με τις 14 από αυτές να είναι με νοκ-ντάουν! Τα νούμερα του..ζαλίζουν και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μετράει τα περισσότερα τελειώματα,τις περισσότερες νίκες και τα περισσότερα μπόνους στη ιστορία της διοργάνωσης. Επομένως,το matchup με τον McGregor παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς το μαχητικό DNA και των δύο αθλητών ταιριάζει απόλυτα και το αποτέλεσμα της μεταξύ τους μάχης αναμένεται να είναι εκρηκτικό.Ένα πραγματικό ντέρμπι δύο τεράστιων αθλητών και προσωπικοτήτων!

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο αθλητές, έδειξαν τον σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλον,καθώς δεν έλειψε και το καθιερωμένο...trashtalking από την πλευρά του Ιρλανδού.

McGregor vs Cerrone λοιπόν σε έναν αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο main event του UFC 246 και οι Έλληνες φίλοι του αθλήματος θα έχουν την δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν ζωντανά μέσα από τα κανάλια της Cosmote TV τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής!  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.