Conference League: Ρόμα και Φέγενορντ προκρίθηκαν στους «4»

Κωστής Παναγιώτου15 Απριλίου 2022

Η Ρόμα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιανόλο έκανε ότι ήθελε τη Μπόντο Γκλιμτ και προκρίθηκε στους «4» του Conference League. Μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης έκλεισε και η Φέγενορντ, η οποία επικράτησε της Σλάβια Πράγας, σε μια αναμέτρηση με πολλά λάθη εκατέρωθεν.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τη Λέστερ, η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «4» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ η Φέγενορντ θα βρει απέναντί της τη Μασρέιγ.

Ρόμα - Μπόντο Γκλιμτ 4-0 ( Συνολικό σκορ: 5-2 )

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Τάμι Έιμπραχαμ άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς, φέρνοντας στα ίσα την προημιτελική φάση.

Στο 23΄οι Ρωμαίου πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0), μετά από κάθετη πάσα του Πελεγκρίνι, οποίος έβγαλε το συμπαίκτη απέναντι από τον Χάικιν, με τον Τζανιόλο να σημαδεύει σωστά.

Η Ρόμα πέτυχε και τρίτο τέρμα έξι λεπτά μετά (29΄), με τον Τζανιόλο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση (3-0).

Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, με τους Νορβηγούς να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Ρούι Πατρίσιο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ρόμα σημείωσε και τέταρτο τέρμα (49΄), με τον Τζανιόλο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Μπόντο και με ωραίο σουτ σημάδεψε το παραθυράκι, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Μιχιταριάν (85΄Βερτού), Πελεγκρίνι (76΄Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ζαλέβσκι (85΄Νάιλς), Τζανιόλο (60΄Φελίξ Αφένα Τζαν), Έιμπραχαμ (85΄Πέρεθ)

Μπόντο Γκλιμτ: Χάικιν, Σάμπστεντ, Μόε, Χόιμπρατεν, Γουεμπανγκομό (89΄Κβίλε), Βέτλεσεν, Χάγκεν, Σάλτνες, Κούμσον (73΄Γιούελ Μουκά), Έσπεγιορντ, Σόλμπακεν (89΄Νόρντας)

Σλάβια Πράγας - Φέγενορντ 1-3 ( Συνολικό σκορ: 4-6 )

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, απειλώντας στο πρώτο λεπτό με το Σορ αλλά το σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τσεχων.

Ένα λεπτό αργότερα (2΄) ο Ντέσερς, μετά το λάθος της άμυνας της Σλάβια, έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, πλασάροντας εύστοχα από κοντινή απόσταση (0-1).

Οι παίκτες της Φέγενορντ, μετά το γκολ που πέτυχαν προσπαθούσαν να αμυνθούν μαζικά και στο 14ο λεπτό ο Τραορέ τους τιμώρησε, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κοκτσού, οποίος γύρισε τη μπάλα απρόσεκτα στον τερματοφύλακά του, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους (1-1).

Η λήξη του πρώτου 45λέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό με ευκαιρίες και στις δύο εστίες και για άλλα τέρματα.

Στο 59ο λεπτό ο Ντέσερς δίνει εκ νέου προβάδισμα στη Φέγενορντ (1-2), μετά το τεράστιο λάθος του τερματοφύλακα των Τσέχων, οποίος άνοιξε το κοντρόλ του, δίνοντας ουσιαστικά πάσα στον αντίπαλο, με τον Νιγηριανό να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο Σινιστέρα στο 78΄πέτυχε και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, κλειδώνοντας την πρόκριση για τους Ολλανδούς.

Σλάβια Πράγας: Μαντούς, Μπαχ, Ούσου (77΄Σέβτσικ), Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ, Τραορέ, Ταλοβιέροφ, Σραντζ (77΄Πλάσβιτς), Λινγκρ (82΄Σάμεκ), Ολαγίνκα, Σορ

Φέγενορντ: Μαρτσιάνο, Γκερτρουίντα (83΄Πέντερσεν), Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τούρνστρα, Άουρσνες, Κόκτσου, Νέλσον (67΄Ζόριτ Χέντριξ), Ντέσερς, Σινίστερα (83΄Λίνσεν)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.