Conference League: Ο Φούντας χαμογέλασε, όχι όμως ο Πέλκας, νίκη για την Αϊντχόφεν

Κωστής Παναγιώτου17 Φεβρουαρίου 2022

Η βραδιά στο Conference League είχε άρωμα ελληνικό, πέρα από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στη Δανία, με τον Δημήτρη Πέλκα να παίρνει φανέλα βασικού στον αγώνα της Φενέρ με τη Σλάβια, πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας πέρασε ως αλλαγή για τη Ραπίντ στο παιχνίδι με τη Φίτεσε.

Η Σλαβία Πράγας πήρε μεγάλο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με 2-3, η Αϊντχόφεν νίκησε με 1-0 την Μακάμπι και έδειξε πως το εμπόδιο των Ισραηλινών θα το ξεπεράσει εύκολα, ενώ η Ραπιντ επικράτησε με 2-1 επί της Φίτεσε και έχει μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Ολλανδία.

Φενέρμπαχτσε - Σλάβια Πράγας 2-3

Ο Δημήτρης Πέλκας ξεκίνησε στην αναμέτρηση. Οι Τσέχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Τραορέ, με την ολοκλήρωση του 45λέπτου. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που έφερε την αναμέτρηση στα ίσια στο 58΄. 

Η χαρά της τούρκικης ομάδας δεν κράτησε για πολύ, με τη Σλάβια να σημειώνει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά, ο Ντόρλεϊ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του και δύο λεπτά αργότερα ο Όντρεϊ Λινγκρ έκανε το 3-1.

Ο Φέρντι Καντίογλου μείωσε σε 2-3 για την ομάδα, μετά από σουτ στο όριο της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 88ο λεπτό ο Πέλκας αποχώρησε από την αναμέτρηση, στη θέση του ο Μπερίσα.

Αϊντχόφεν - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στον αγώνα, με το γκολ του Γκάπκο στο 11ο λεπτό. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Μακάμπι είχε παθητικό ρόλο, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια της.

Ραπίντ Βιέννης - Φίτεσε 2-1

Οι Αυστριακοί πήραν κεφάλι στο παιχνίδι μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Φέρντι Ντράιφ. Στο 16΄ο Μάρκο Γκρουλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ταξιάρχης Φούντας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 62ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά μετά η Ραμπίντ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Στοϊκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Ολλανδοί ανέβασαν την πίεση τους και στο 74΄ο Λοΐς Οπεντά μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά τη Φίτεσε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.