Conference League: Η Μπόντο Γκλιμτ άφησε εκτός τη Σέλτικ - Προκρίθηκαν Λέστερ, Μαρσέιγ, Παρτιζάν και Αϊντχόφεν

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2022

Στους «16» του Conference League βρίσκονται οι Μαρσέιγ, Λέστερ, Μπόντο Γκλίμτ, Παρτιζάν και Αϊντχόφεν. Οι Νορβηγοί ολοκλήρωσαν την έκπληξη στα play off της διοργάνωση, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Σέλτικ.

Μαρσέιγ, Λέστερ και Παρτιζάν υπερασπίστηκαν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και πέρασαν εύκολα στην επόμενη φάση. Η Αϊντχόφεν ίδρωσε στο τέλος με την ισοφάριση της Μακάμπι στις καθυστερήσεις, αλλά κατάφερε εν τέλει να πάρει την πρόκριση.

Καραμπάγκ - Μαρσέιγ 0-3 (Συνολικό σκορ: 1-6 )

Οι φιλοξενούμενοι στο 12΄βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Pape Gueye με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στην εστία της Καραμπάγκ, αφού προηγουμένως εκείνη χτύπησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αϊντχόφεν 1-1 (Συνολικό σκορ: 1-2)

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έπρεπε να πιέσουν μετά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι και από νωρίς προσπάθησαν να το κάνουν. Μάλιστα, είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες τόσο στην αρχή του αγώνα, όσο και στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Enric Saborit ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91΄), μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα σε θρίλερ, καθώς με ένα γκολ οι Ισραηλινοί έστελναν το παιχνίδι στην παράταση.

Μπόντο Γκλιμτ - Σέλτικ 2-0 (Συνολικό σκορ: 5-1)

Οι Νορβηγοί μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, όπως είχαν κάνει άλλωστε και στο παιχνίδι στη Σκωτία, μόλις στο 9ο λεπτό ο Ola Solbakken υποδέχτηκε τη μπάλα μέσα στη περιοχή και ψύχραιμα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, εδραιώνοντας το προβάδισμά τους για την πρόκριση στους «16».

Στο 69ο λεπτό ο Hugo Vetlesen διπλασίασε τα τέρματα για τη Μπόντο.

Παρτιζάν - Σπάρτα Πράγας 2-1 (Συνολικό σκορ: 3-1)

Ο Ricardo Gomes καθάρισε από το πρώτο 25λεπτο το θέμα πρόκρισης για τους Σέρβους, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο 7ο και 24ο λεπτό.

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων για την Παρτιζάν αποβλήθηκε στο 66΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Τσέχοι κατάφεραν τελικά να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Adam Hlozek στο 85΄.

Ράντερς - Λέστερ 1-3 (Συνολικό σκορ: 2-7)

Το θέμα πρόκρισης είχε κριθεί από την πρώτη αναμέτρηση. Παρόλα αυτά οι «αλεπούδες» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Harvey Barnes στο 2ο λεπτό του αγώνα.

Στο 70΄ο James Maddison πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λέστερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Maddison να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Stephen Odey στο 84΄(1-3),μετά από ολέθριο λάθος του Kasper Schmeichel.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.