«Click Away»; Οχι για τον Μπαμπινιώτη... που «χτυπά» με νέα ένσταση

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην υπουργός Παιδείας, το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει ειδική αναφορά στη χρήση του όρου «take away», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, «Μας … take away και μας σήκωσε».

Αυτή τη φορά «χτυπά» εκ νέου με νέα ανάρτηση του, σημειώνοντας ότι πρέπει να ομιλείται σωστά η ελληνική γλώσσα και γιατί δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των ξενικών ορολογιών.

«Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν…» αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook o Γιώργος Μπαμπινιώτης.  

Ο ίδιος επισημαίνει ότι: «Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε…». «Επίσης, -το ξεκαθαρίζω- προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα» συμπληρώνει.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν τάσσεται κατά του «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας» αλλά είναι εναντίον του «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». «Δεν διαφέρουν αυτά;» διερωτάται ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.